Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
"Često sam bio omalovažavan"

Olić: Vrijeme je za mlađe

Ivica Olić
Antonio Bronić
21.01.2010.
u 12:24

Hrvatski nogometni reprezentativac i Bayernov napadač Ivica Olić dao je intervju njemačkom Bildu u kojem je, između ostaloga, izrazio namjeru da zaključi karijeru u nacionalnom dresu.

Čestitamo, izabrani ste za hrvatskog nogometaša godine.

- Da, prvi put. To je nešto posebno. Dugo sam vremena bio džoker, često omalovažavan. Sada imam puno povjerenje izbornika Slavena Bilića. Ali, zbog brojnih ozljeda volio bih završiti reprezentativnu karijeru i prepustiti mjesto mlađima.

Što vam je cilj u Bayernu?

- Želim biti najbolji strijelac kluba.

Ribery je blizu povratka. Zašto vi zaslužujete ostati u prvoj momčadi?

- Bili smo iznimno uspješni posljednjih tjedana, a ja sam u tom razdoblju postigao mnogo pogodaka. Moj je udio u tim pobjedama bio velik. Momčad mi je pomogla, kao i ja njoj. Ali ne smijem se uspavati, misliti kako imam sigurno mjesto u momčadi.

Jedan će ofenzivac biti višak. Müller, Gomez ili vi.

- Svatko će biti razočaran ako ispadne iz momčadi. Igram dobro i želim ostati u sastavu. Ali prihvatit ću svaku trenerovu odluku kao i uvijek.

Kao bivšem članu HSV-a, Werder vam je neprijatelj. Hoćete li ga "pogoditi" u subotnjoj utakmici?

- Prošle sam sezone u HSV-u izgubio sve utakmice protiv Werdera. To je boljelo. Pobijedili su nas u Kupu Uefe, DFB-u i u ligi. Postigao sam tri pogotka, ali nije bilo dovoljno. Zato sam u subotu željan male osvete (smijeh).

Hrvatske neće biti na Svjetskom prvenstvu. Za vas je zato Liga prvaka poput SP-a?

- Da. Jedva čekam te utakmice. Čak mi je i dvoboj protiv Maccabija bio nešto posebno.

Njemačka će na SP-u igrati protiv Srbije, za koga ćete stisnuti palčeve?

- Za Njemačku, jasno.

Kako biste željeli da vas ljudi opisuju?

- Volio bih da kažu: Bio je borac koji je uvijek davao sve od sebe.

Na Euru 2008. izmjerena vam je brzina od 31,76 km/h. Jeste li neprepoznati atletičar?

- Moja je brzina uvijek bila moj plus. Njoj i ustrajnosti dugujem svoju karijeru.

Komentara 7

DE
deslav
12:36 21.01.2010.

pogresno ste prevedili Olica,nije reko da ce se oprostiti od repke nego samo da je na to mislio zbog ozljede

OB
-obrisani-
12:55 21.01.2010.

A mi smo svi u Sloveniji bili sigurni da če se Ivica Olić od dresa kockastih oprostiti na World Cupu u Južnoj Africi..Iako realno gledano su i utakmice Hrvatska:Engleska 0:4 i Engleska:Hrvatska 5:1 bije odlične prilike za oproštaj i onako suptilni by,by...

LU
luena
21:44 21.01.2010.

EU@janez..... Zalosno je kad se bedastoca ne moze izlijeciti...heheheee vidi se po tvojim komentarima,hajde okani se nas vise...Idi na druge forume,npr.srpske...Ionak nista pametnog od tebe ,prijateljstvo na njihovim forumima ti je sigurno...mislim ono, isti ste po komentarima...glupi oni ,bedast ti.!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije