Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
FREDI BOBIC

"Olić najpodcjenjeniji igrač u Bundesligi"

Ivica Olić
AFP
15.01.2010.
u 16:15

Fredi Bobic, bivši veliki bundesligaški napadač, danas trener u bugarskom Černomorecu, nahvalio je učinak hrvatskog nogometaša Ivice Olića u kolumni za Kicker.

Bobic je kolumnu posvetio komentiranju Kickerova izbora najboljih bundesligaških napadača u jesenskom dijelu prvenstva u kojem je pobijedio napadač Bayera iz Leverkusena Stefan Kießling. Četvrto je mjesto, iza Kevina Kuranyija i Claudija Pizarra, pripalo Wolfsburgovu centarforu Edinu Džeki, a peto Bayernovu  napadaču Ivici Oliću.

Uz Lucasa Barriosa, šestoplasiranog Argentinca u redovima dortmundske Borussije, tih šest napadača Kickerovi su urednici svrstali u kategoriju međunarodnih klasa.

- I ja mislim da je Kießling bio najbolji jesenas. Ja bih, ipak, na znatno više mjesto postavio Ivicu Olića - počeo je Bobic objasnivši potom:

- Mene uopće ne čudi što se Olić probio do velike minutaže u Bayernu unatoč fantastičnoj konkurenciji. Olić je jedan od najpodcjenjenijih igrača u Bundesligi. Sasvim neopravdano. Dapače, on je san svakog trenera, profesionalac u punom smislu riječi, toliko dobar da trener nema drugog izbora doli držati ga neprestano nadomak udarne postave. Iznimno je važan za svaku momčad zbog svojih fantastičnih fizičkih predispozicija i svoje požrtvovnosti kojom je sklon crnčiti za suigrače.

Bobic je nastupajući za Stuttgart, Borussiju Dortmund, Hannover i Herthu zabio u 285 bundesligaških utakmica 108 pogodaka. Pretkraj karijere igrao je kratko u Rijeci. Trenutačno vodi bugarskog prvoligaša iz Burgasa zajedno s nekadašnjim suigračem iz Stuttgarta Krasimirom Balakovim.

Komentara 1

NI
nixonite
22:35 15.01.2010.

OLA je KRALJ !!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije