Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PRVI PUT NAM SUDI

Određen je glavni sudac za finalnu utakmicu Lige nacija između Hrvatske i Španjolske

Soccer 1.Bundesliga/ 1.FSV FSV FSV Mainz 05 - FC Bayern Munich 3-1.
Frank Hoermann / SVEN SIMON/DPA
17.06.2023.
u 11:31

Kada su krajem 2021. godine nakon izjave Judea Bellinghama stari skandali iz Zwayerove karijere ponovno takoreći ugledali svjetlo dana, Nijemac je zbog glasne kontroverze uzeo nekoliko mjeseci pauze

Hrvatska u nedjelju od 20 sati i 45 minuta na kultnom De Kuipu u Rotterdamu protiv Španjolske ima priliku osvojiti svoj prvi trofej u finalu Lige nacija. 

Iz krovne europske nogometne organizacije, Uefe, stigla je potvrda da će glavni sudac na finalnom susretu trećeg izdanja Lige nacija biti njemački sudac Felix Zwayer.

 

Pomoćni suci bit će Zwayerovi sunarodnjaci Stefan Lupp i Marco Achmuller, a četvrti sudac bit će Slovak Ivan Kružilak. U VAR-sobi sjedit će Nijemac Sven Jablonski i Englez Stuart Atwell.

VIDEO - Večernjakov novinar iz Rotterdama: Vatreni su šokirali nizozemsku publiku

 

Zwayera, inače 42-godišnjeg agenta za prodaju nekretnina iz Berlina, u posljednje vrijeme prate kontroverze. Krajem 2021. godine sudio je u već sad famoznom derbiju Bayerna i Borussije u kojem nepravedno nije dosudio kazneni udarac za Borussiju te isključio njihova trenera Marca Rosea. 

Nakon susreta je tadašnji veznjak dortmundske momčadi Jude Bellingham izjavio da nije ni očekivao ništa drugo od suca koji je već prije bio optužen za namještanje utakmica. Tada su stari skandali iz Zwayerove karijere ponovno takoreći ugledali svjetlo dana pa je Nijemac zbog glasne kontroverze uzeo nekoliko mjeseci pauze.

VEZANI ČLANCI:

Suđenju se vratio u veljači 2022. godine, a na domaćim travnjacima je dobio svojevrsnu degradaciju jer je znatno češće sudio utakmice 2. Bundeslige nego prije.

Međutim, Uefa ga je brzo nakon skandala vratila u europski vrh i evo, dala mu priliku suditi prvu veliku finalnu međunarodnu utakmicu u karijeri.

ANKETA - Vjerujete li u pobjedu Hrvatske u finalu Lige nacija?

Zwayer nijednom u svojoj karijeri nije sudio hrvatskoj reprezentaciji, ali je zato u europskim natjecanjima sudio hrvatskim klubovima koji u tim utakmicama nisu imali puno uspjeha.

Od pet odigranih susreta koje nam je Zwayer sudio, naši klubovi imaju samo jednu pobjedu (Dinamo protiv Ludogoreca) te četiri poraza (Dinamo protiv Černomoreca i Seville, Hajduk protiv Maccabi Tel-Aviva, Rijeka protiv Olympiacosa).

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije