Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PODACI O GLEDATELJIMA

Odlične vijesti za našu ligu: Publika se vraća, ovo se nije dogodilo cijele prošle sezone

Osijek je rezultatom 2:1 pobjedio Goricu
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/4
18.07.2022.
u 09:21

Na otvaranju prvenstva u svih pet susreta je na stadionima bilo minimalno 1.000 gledatelja, što se prošle sezone nije dogodilo niti jednom u cijeloj sezoni od 36 kola.

Mogli ste to čuti tijekom više-manje svih prijenosa Prve HNL u početnim susretima - gledanost na tribinama u prvom kolu je za standarde naše najjače lige bila iznad svih očekivanja.

Naime, na otvaranju prvenstva u svih pet HNL susreta je na stadionima bilo minimalno 1.000 gledatelja, što se prošle sezone nije dogodilo niti jednom u cijeloj sezoni od 36 kola. 

Navijači Dinama i Osijeka su znatno povećali svoju prisutnost na utakmicama protiv Lokomotive, odnosno Gorice u usporedbi s prošlom sezonom. U Maksimiru je bilo prisutno 4.320 gledatelja, a u Gradskom vrtu 3.590 gledatelja.

15.07.2022., Zagreb - stadion Maksimir, Zagreb - SuperSport HNL, 01. kolo, GNK Dinamo - NK Lokomotiva Photo: Leonardo Bosnar/PIXSELL
Foto: Leonardo Bosnar/PIXSELL

Također, pozitivno je iznenadila i posjećenost na stadionu Varaždina, čiji je gost u prvom kolu bio Slaven Belupo. Tu je utakmicu s tribina pratilo 3.095 gledatelja. 

17.07.2022., stadion Varteks, Varazdin - SuperSport HNL, 01. kolo, NK Varazdin - NK Slaven Belupo. Photo: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Foto: Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Velik broj gledatelja je bio i u Puli, gdje su na Aldo Drosini igrali Istra 1961 i Hajduk, njih 4.246. Naravno, ovaj prosjek navijača po kolu će se još i povećati kad Hajduk, kao klub s najvećom posjećenosti navijača, bude igrao domaće utakmice.

17.07.2022., stadion Aldo Drosina, Pula - SuperSport HNL, 01. kolo, NK Istra 1961 - HNK Hajduk. Photo: Srecko Niketic/PIXSELL
Foto: Srecko Niketic/PIXSELL, ilustracija

Najmanje navijača u ovom kolu bilo je na utakmici Šibenik - Rijeka na Šubićevcu, njih 1.678, no kad u kontekst dovedemo da je to četvrta najbolja posjećenost na Šibenikovom stadionu u posljednjih godinu dana, ta brojka izgleda znatno bolje. 

16.07.2022., stadion Subicevac, Sibenik - SuperSport HNL, 01. kolo, HNK Sibenik - HNK Rijeka. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL, ilustracija

Nadamo se da će se ovakve brojke u najmanju ruku nastaviti, a i povećati. Kvaliteta nogometaša iz hrvatske lige zavrjeđuje veliku posjećenost na tribinama, i to gledatelji polagano počinju prepoznavati. Bilo bi lijepo da se ovaj rast eksponencijalno nastavi.

Komentara 2

DU
Deleted user
21:40 18.07.2022.

Lijepo je vidjeti bolju popunjenost tribina. Stoga kličem : Hrvatice i Hrvati , vraćajte se na hrvatske stadione.

Avatar arba_arba
arba_arba
10:36 18.07.2022.

Bravo Varaždin, grad nogometa

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije