Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PIVARIĆ SE UMIROVIO

Odlazak još jednog vatrenog: Joško Jeličić ga otvoreno vrijeđao, dio navijača stalno osporavao

Soči: Trening nogometnih reprezentativaca uoči predstojeće utakmice protiv Rusije
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
24.05.2023.
u 10:36

- Pretjerao sam, nisam imao namjeru i ispričavam im se. Kritike su u redu, ali uvrede na osobnoj razini nisu. Pivarić se pokazao kao bolja osoba nego što sam ja komentator. Tu sam kako bih komentirao isključivo nogomet - rekao je tada Jeličić

Bivši hrvatski nogometni reprezentativac te član generacije vatrenih iz 2018. sa srebrom sa Svjetskog prvenstva u Rusiji Josip Pivarić s 34 godine donio je odluku o završetku igračke karijere. Posljednju će utakmicu Pivarić odigrati u posljednjem kolu HNL-a ovog petka kada njegova Lokomotiva gostuje u Varaždinu (18:00), a potom objesiti kopačke o klin.

Pivarić je u Dinamo došao 1999. godini s 10 godina, a kad je stigao u seniore, za prvu momčad odigrao je 174 utakmice. Iz zagrebačkog Dinama otišao je put kijevskog, gdje je proveo tri sezone i odigrao 49 utakmica.

Prije dvije i pol godine vratio se u Hrvatsku i drugi je put odjenuo dres Lokomotive, prvi je put bio na posudbi iz Dinama od 2008. do 2012. godine. Za klub s Kajzerice ukupno je nastupio 138 puta te završava karijeru kao kapetan momčadi.

Pivarić je inače peti srebrni igrač s Mundijala 2018. koji je završio profesionalnu igračku karijeru nakon Marija Mandžukića, Vedrana Ćorluke, Ivana Strinića i Šime Vrsaljka. Za reprezentaciju Hrvatske skupio je 26 nastupa. Posljednju utakmicu za vatrene odigrao je 2018. godine kada smo u prijateljskom susretu svladali Jordan s 2:1. Tada je dobio 45 minuta.

Dečka iz Zeline dio navijača kritizirao je još dok je igrao u Dinamu, a posebno kada je nosio dres reprezentacije. Ivan Strinić i Pivarić najčešće su bili na udaru dijela publike.

02.10.2017., Zagreb - Okupljanje hrvatske nogometne reprezentacije u hotelu As pred posljednja dva kvalifikacijska susreta za odlazak na Svjetsko prvenstvo 2018. u Rusiji protiv Finske i Ukrajine. Josip Pivaric. "nPhoto: Goran Stanzl/PIXSELL
Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

A Pivarića je na televiziji otvoreno kritizirao Joško Jeličić, nekadašnji nogometaš i britiki analitičar. Nakon što je često ispadao u susretu Dinama i Seville, Jeličić je Pivarića prekrstio u "Plivarić" i dodao:

- Može biti sretan što mu nisu pukli križni ligamenti.

Kasnije se ispričao Pivariću.

- Pretjerao sam, nisam imao namjeru i ispričavam im se. Kritike su u redu, ali uvrede na osobnoj razini nisu. Pivarić se pokazao kao bolja osoba nego što sam ja komentator. Tu sam kako bih komentirao isključivo nogomet - rekao je tada Jeličić, a drugom prigodom je izjavio:

- Ja imam povijest s Josipom Pivarićem na koju se ne ponosim. Njega i Strinu maksimalno respektiram kao osobe, sjajni momci i sjajne osobe. Pa mi smo i s njima dvojicom bili drugi na svijetu. Nemojte me krivo shvatiti, veliki respekt. Veliki respekt prema njima - izjavio je Jeličić.

A Pivarić je još davno pokazao da je gospodin. Na Jeličićeve kritike mirno je odgovorio.

- Kritičari imaju pravo na svoje mišljenje kao što imaju pravo iznositi ga kako žele. Ako gospodin Jeličić smatra svoje komentare dobrima i primjerenima, ja na njih ne želim utjecati. On ima pravo na svoje, ja na svoje, a netko treći na svoje mišljenje. Ne želim ulaziti u polemike ni razgovarati o načinu na koji on o meni razgovara u medijima - kazao je srebrni vatreni. 


 

Komentara 1

Avatar rubinet
rubinet
18:01 24.05.2023.

Tog nogometaša često su podcjenjivali, ali Dalić je dobro znao zašto ga vodi u Rusiju. Nogometaš Pivarić pokazao je svoju klasu protiv Engleske. Hvala mu na doprinosu hrvatskom nogometu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije