Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 132
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PULISIK ILI PULIŠIĆ?

Odbio Hrvatsku iako ima naše državljanstvo, a sada je zbog izgovora prezimena razljutio Amerikance

Wolverhampton Wanderers v Chelsea - Premier League - Molineux Stadium
Mark Pain
14.07.2023.
u 10:53

- Blizu smo Hrvatske pa će Pulušić biti OK - odgovorio je novi ofenzivac Milana na pitanje kako se izgovara njegovo prezime.

Christian Pulišić predstavljen je kao novi igrač Milana. Potpisao je ugovor na pet godina, a Chelsea će dobiti 20 milijuna eura odštete.

Pulišić igra za SAD, no ima hrvatske korijene i našu putovnicu. Talijani su ga pitali kako se izgovara njegovo prezime budući da ga u SAD-u izgovaraju "Pulisik".

- Blizu smo Hrvatske pa će Pulušić biti OK - odgovorio je novi ofenzivac Milana.

No, to nije dobro sjelo dijelu navijača u SAD-u. Smatraju da mijenja izgovor svoga prezimena s obzirom na to na kojem se dijelu svijeta nalazi. Uz to su pronašli i jedan video u kojem nogometaš govori da se njegovo prezime izgovara "Pulisik".

Inače, Pulišićevo pravo ime je Christian Mate, to srednje ime dobio je po svom djedu Mati, koji je rođen na otoku Olibu u zadarskom arhipelagu.

Christian je rođen 1998. u mjestu Hershey u Pennsylvaniji. A zanimljivo, uzeo je hrvatsko državljanstvo kada je imao 17 godina, kad je njegov talent zapazila Borussia Dortmund. Tada mu je dobro došla činjenica da je Hrvatska bila u Europskoj uniji pa nije morao tražiti posebnu dozvolu za rad, koja je u Njemačkoj nužna za sve državljane izvan EU-a.

No, za Hrvatsku nije želio igrati

- Jednostavno, on je rođen i odrastao u SAD-u, on je Amerikanac i to nam nikad nije bilo upitno - rekao je jednom Pulišićev otac Mark, a sam Christian je ponosan na svoje korijene:

- Bio sam u Zagrebu nekoliko puta. Jako mi se svidjelo. To je predivna zemlja i ponosan sam na svoje hrvatske korijene. Bio sam tamo s djedom i bilo je predivno - rekao je u jednom intervjuu.

 
Ključne riječi

Komentara 10

Avatar ljutapica
ljutapica
12:17 14.07.2023.

Kako se stvara "priča" iz ničeg.....

GA
galico
12:22 14.07.2023.

Ne vidim nikakav problem..Samo ga novinari vide, a skrivaju se iza fraza "nekim navijačima" a možda su se i sami prijavili na socijalne mreže i pisali kontroverzne komentare

DU
Deleted user
08:25 15.07.2023.

Mogu Englezi i Amerikanci jako dobro izgovarati prezimena na ić. Oni jednostavno mijenjaju sva prezimena, čak i njemačka i francuska , što je odraz njihove arogancije i osjećaja da moraju i kroz svoj jezik dominirati svijetom. Kako lijepo izgovore riječč Sandwich, a prezime Modrić znaju često pretvoriti u Modrik. Zašto je Pulišić postao Pulisik...smiješno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije