Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Turnir u Zadru

Obradović: Lani su nas Zadrani impresionirali, pa nismo dvojili

Željko Obradović
Foto: Reuters/PIXSELL
22.09.2015.
u 15:39

– Zahvalni smo organizatorima što je doveo ovakav turnir u Zadar i što nam je omogućio da igramo s ovakvim momčadima

Pred ljubiteljima dobre košarke četverodnevna je poslastica koja će se od četvrtka do nedjelje odvijati u Zadru. Naime, u Ćosićevu sportskom hramu na Višnjiku održat će se drugi "Zadar Dogus Basketball Tournament", jači nego lanjski. Zapravo, turnir je takvog sastava da se može reći da je jedan od najjačih koji će se u ovoj klupskoj predsezoni igrati u Europi.

Svjestan toga je i Željko Obradović, trener prošlogodišnjeg pobjednika Fenerbahčea:

– Svi smo bili zaista impresionirani kako je turnir bio organiziran prošle godine pa nakon poziva organizatora nismo niti trenutka dvojili da ponovo dođemo u Zadar. Pored domaćina, ovdje je pet euroligaša što jamči kvalitetu turnira pa sam zbog toga pozvao da nam se pridruže i igrači koji su još prošli tjedan igrali na Eurobasketu kao što su Jan Vesely i Bogdan Bogdanović.

U Zadar će stići, tako smo čuli, i sva trojica grčkih reprezentativaca iz Olympiacosa – Spanoulis, Mantzaris i Printezis – ali i kompletni sastavi Crvene zvezde, Bayerna i Darušafake pa trener kluba domaćina Ante Nazor ističe:

– Zahvalni smo organizatoru što je doveo ovakav turnir u Zadar i što nam je omogućio da igramo s ovakvim momčadima. Za našu mladu momčad ovo je prilika da podignemo našu košarkašku letvicu, da budemo maksimalno borbeni. Sigurno je da trema postoji, no nastojat ćemo dokazati da možemo biti konkurentni i ovakvim momčadima.

A organizator turnira nije Košarkaški klub Zadar, već tvrtka Sport Event u čije ime je Zdenka Zrilić kazala:

–  Velika razlika u odnosu na lani je što imamo pet euroligaša i što su se sve momčadi koje smo pozvali i odazvale našem pozivu. U sklopu turnira je i dosta popratnih događanja kao što su Kids' Day, turnir u basketu i domjenci za igrače.

Generalni partner turnira je turska kompanija Dogus grupa, koja je ujedno i sponzor Darušafake, i koja očito i u košarci vidi puteve svog probitka pa njihov predstavnik Burak Baykan ističe:

– Poznato je koliko Doguš grupa voli košarku i želja nam je da turnir postane tradicionalan. Naš klub je ove godine napravio veliki pomak, igrat ćemo Euroligu pa je ovo izvrsna prilika za provjeru stanja.

Zato i ne čudi da je riječ o turniru na kojem će gosti biti i europske košarkaške legende poput Tea Papaloukasa i Stojka Vrankovića. Uostalom, na turniru će nastupiti i čak devet igrača s NBA iskustvom što je još jedna pozivnica publici da ispuni Višnjik.

Publiku će za turnir u srijedu navečer (21 sat) zagrijati Severina zajedno s Antonisom Remosom, pjevačem grčkog urbanog folka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije