Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBARANJE RUKU

Obitelj Popaj jede špek i grah, a medalje se nižu...

Obaranje ruku
Foto: Anto Magzan/Pixsell
03.03.2014.
u 21:00

Od hrvatskih predstavnika obitelj Kogl osvojila je šest medalja. Tata Dražen bio je drugi i treći, supruga Blaženka prva i treća, a sin Marko prvi i drugi. Po dvije medalje zato što se nadmetalo u obaranju desnom i lijevom rukom.

Zagrebačka diskoteka The Best nekad je bila omiljeno mjesto za izlaske, na ulaz se znalo čekati satima. No, ta su vremena odavno prošla, ali je u prošlu nedjelju The Best podsjetio na svoje slavne dane. Održano je tamo međunarodno natjecanje u obaranju ruku, a došao je velik broj znatiželjnika, i to ne samo iz Zagreba.

Šest medalja za Koglove

- Uvijek sam na filmovima volio gledati obaranje ruku. Samo, tamo bi nakon obaranja izbila opća tučnjava, a ovdje je sve to imalo kulturniji štih. Bilo je zanimljivo, sve se odvijalo velikom brzinom. Tko zna, možda ću se sljedeće sezone pokušati okušati u ovom neobičnom sportu - rekao je Saša Matirić, student Kineziološkog fakulteta koji je u slobodno vrijeme bavi bodybuildingom.

Od hrvatskih predstavnika obitelj Kogl osvojila je šest medalja. Tata Dražen bio je drugi i treći, supruga Blaženka prva i treća, a sin Marko prvi i drugi. Po dvije medalje zato što se nadmetalo u obaranju desnom i lijevom rukom.

- Amateri smo i sami snosimo sve troškove. Imamo stol za obaranje ruku i treniramo kod kuće dvaput tjedno - rekao je Dražen, a njegovu obitelj zbog snage u Križevcima odmah su prozvali obitelj Popaj, dodavši:

- Držimo se tradicionalne kuhinje. Špek, grah i naša domaća hrana za nas su najbolji stimulansi. Kada dođemo u inozemstvo, svi se čude kad im kažemo što jedemo i pijemo jer oni vrhunski sportaši imaju na raspolaganju ono o čemu mi možemo samo sanjati - zaključio je Dražen Kogl.

Ukupno je nastupilo 197 natjecatelja iz 15 zemalja.

Mama navija za sina

- Ovim se sportom bavim četvrtu godinu, ali do sada nisam zaradio neki velik novac. Za svjetski naslov nisam dobio ni kune. Drago mi je da je sin Marko sve bolje. Sve češće me pobjeđuje kada se međusobno nadmećemo. Možda zato jer mama uvijek navija za njega - rekao je Dražen.

O tom neobičnom sportu snimljen je i film “Over the top” u kojem Sylvester Stallone glumi obarača ruku.

- Film je snimljen prema istinitoj priči. Sve što se događa Stalloneu dogodilo se i Johnu Brzenku, legendi obaranja ruku - rekao je Aleksandar Jakovac, predsjednik Hrvatskog saveza obaranja ruku.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije