Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 60
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Šef europskog ATP-a Laurent Dellaney

Obama, moj prijatelj s fakulteta, uvijek nađe vremena za mene

'29.07.2011., Stella Maris, Umag - 22. studena Croatia open Umag, ATP teniski turnir. Laurent Delanny glavni izvrsni direktor ATP Europa posjetio je Umaski turnir. Photo: Sanjin Strukic/PIXSELL'
'Sanjin Strukic/PIXSELL'
01.08.2011.
u 09:48

Izvršni direktor Europske udruge profesionalnih tenisača Laurent Dellaney došao je u svoj prvi posjet umaškom turniru i ostao zatečen. Takav teniski turnir u svojoj karijeri još nije vidio

Izvršni direktor Europske udruge profesionalnih tenisača Laurent Dellaney došao je u svoj prvi posjet umaškom turniru i ostao zatečen. Takav teniski turnir u svojoj karijeri još nije vidio.

– Moja prva impresija bila je ljepota lokacije i atmosfera ljetovanja, odnosno mješavina svega što ovdje imaju poklonici tenisa. Uživam u Umagu jer je taj turnir poseban sportski događaj.

Sviđa mu se noćni život

Laurenta se dojmio i izbor za miss hostesa. I to je, kaže, jedinstveno.

– Izbor za miss hostesa također je nešto posebno, zabavno i nezaboravno, a upravo to želite ponuditi posjetiteljima.

Šefu europskog ATP-a sviđa se cijeli umaški koncept, pa tako i noćni život u Stella Marisu.  

– Sve više turnira gleda da poklonicima tenisa ponudi što više zabave pored tenisa. Tenis je i dalje centar svega, ali sve više turnira gradi sve više aktivnosti oko tenisa. Doduše, drugi turniri to nemaju na ovaj način. U Umagu postoji atmosfera koja će vas dugo zadržati vani.

Laurent Dellaney je Francuz, ali i američki đak. Studirao je u Kaliforniji na jednom malom koledžu, a jedan od najboljih prijatelja u studentskim danima bio mu je aktualni američki predsjednik Barack Obama.

– Još otad s njim održavam kontakte. Viđamo se jednom do dvaput godišnje. Posljednji put bilo je to u Londonu, kada je posjetio Englesku nakon Irske. Proveo sam tada s njim 30 minuta.

Kaže da je Obamina najveća vrlina što ne zaboravlja stare prijatelje niti sada kada je na čelu najmoćnije zemlje svijeta.  

Menadžer teniskoj zvijezdi Yanicku Noahu

– Uvijek sam malo iznenađen i dirnut time kako želi provesti vrijeme s prijateljima. Vrlo je odan, čak i sada kada ima bezbroj državničkih obveza. Uvijek uspijeva pronaći vremena za nas.

Laurent se sjeća da je za vrijeme zajedničkog studiranja Obama najavio političku karijeru.  

– Bio je vrlo dobar student, jako znatiželjan. Čitao je puno, čak je i na piće uvijek dolazio  s nekoliko knjiga pod miškom. Kasnije je znao reći da je tijekom tih studentskih godina počeo razumijevati značaj služenja društvu. To ga je motiviralo. Kada sagledam sve što je učinio, vrlo se jasno vidi čista crta razvoja.

Sjeća se Laurent zajedničkih izlazaka. Doduše, neke detalje ne smije iznositi jer bi time odao "državnu tajnu".  

– Bili smo bliski prijatelji. Sjećam se da je volio slušati ljude, nije imao potrebu da bude u središtu pozornosti, no kada je imao mišljenje, izrazio bi ga vrlo vješto.

Život je Laurenta povezao s još jednom svjetski poznatom osobom, ali iz svijeta tenisa. 

– Bio sam menadžer teniskoj zvijezdi Yanicku Noahu. Bilo je to sjajno iskustvo. On je vrlo velikodušan, posebna osoba. Ljudi ga pamte po zabavljačkoj strani, po izlascima, a ne znaju koliko je on zapravo bio posvećen tenisu. Od njega sam puno naučio. Sjećam se kada je dobio sina Joakima, koji je danas NBA-zvijezda.  

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije