Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 136
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROŠLI NA PENALE

Obala Bjelokosti izborila je četvrtfinale Afričkog kupa nacija. To su jako loše vijesti za Hajduk

Koprivnica: Zagrijavanje igrača uoči utakmice NK Slaven Belupo i HNK Hajduk
Vjeran Zganec-Rogulja/PIXSELL
30.01.2024.
u 09:18

Premda se jedva provukla kroz skupinu s jednom pobjedom i dva poraza, zbog čega je izbornik Jean-Louis Gasset dobio otkaz usred turnira, a momčad privremeno preuzeo Emerse Fae, Obala Bjelokosti je u "afričkom klasiku" pobijedila Senegal.

Nogometna reprezentacija Obale Bjelokosti izborila je plasman u četvrtfinale afričkog Kupa nacija koji se održava u toj zemlji, nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedila aktualnog afričkog prvaka Senegal sa 5-4. Domaćin afričkog Kupa nacija je izborio plasman u četvrtfinale nakon što je boljim izvođenjem jedanaesteraca pobijedio aktualnog afričkog prvaka Senegal sa 5-4 nakon što je susret završio 1-1.

Premda se jedva provukla kroz skupinu s jednom pobjedom i dva poraza, zbog čega je izbornik Jean-Louis Gasset dobio otkaz usred turnira, a momčad privremeno preuzeo Emerse Fae, Obala Bjelokosti je u "afričkom klasiku" pobijedila Senegal. Aktualni afrički prvak se prošetao kroz prvi dio prvenstva s tri pobjede i 8-1 razlikom pogodaka, bio je favorit i uoči ogleda u Yamoussoukru, ali je ipak izgubio. 

GALERIJA Brekalo u deliriju: Skakao u loži kad je Hajduk zabio

Koprivnica: Zagrijavanje igrača uoči utakmice NK Slaven Belupo i HNK Hajduk
1/8

Činilo se kako će Senegal svoju pobjedničku seriju nastaviti i protiv Obale Bjelokost nakon što je poveo već u 4. minuti golom Habiba Dialla. U nastavku susreta je imao još nekoliko prilika za potvrdu vodstva, no Sadio Mane, Ismail Jakobs i Diallo nisu bili precizni. Kazna je stigla u 88. minuti kada je Franck Kessie izjednačio iz jedanaesterca.

Sebastian Haller je ubacio do Nicolasa Pepea kojeg je vratar Edouard Mendy oborio, međutim gabonski sudac Pierre Atcho nije dosudio kazneni udarac. Oglasio se VAR, a sudac je nakon pregleda video snimke ipak pokazao na bijelu točku.

U nastavku susreta više nije bilo golova pa je pitanje pobjednika razriješeno udarcima s bijele točke. Presudio je promašaj Mousse Niakhate u trećoj seriji, branič Nottingham Foresta je pogodio stativu. Ostalih devet izvođača je bilo sigurno. Posljednji, peti gol za domaćine je ponovo zabio Kessie.

VEZANI ČLANCI:

Obala Bjelokosti će u četvrtfinalu igrati protiv pobjednika sutrašnjeg susreta Malija i Burkine Faso. Inače, ostanak Obale Bjelokosti u afričkom kupu nacija je dosta loša vijest za Hajduk. U kadru te reprezentacije nalazi se lijevi bočni Ismael Diallo, koji će tako ostati na tom turniru. Da je Obala Bjelokosti ispala, vratio bi se u Split i igrao za Hajduk, koji ima problema s izostancima, a posebno je problematično mjesto lijevog braniča, njegova pozicija.

Plasman u četvrtfinale je izborila i reprezentacija Zelenortskih Otoka koja je pobijedila Mauritaniju sa 1-0, a gol odluke zabio je Ryan Mendes iz kaznenog udarca u 88. minuti. Zelenortski Otoci sada čekaju pobjednika susreta Maroko - Južna Afrika.

Ranije su plasman u četvrtfinale izborili Gvineja, DR Kongo, Angola i Nigerija.

DR Kongo se probio među osam najboljih nakon što je u osmini finala porazio Egipat sa 8-7 nakon izvođenja jedanaesteraca. Gvineja je porazila Ekvatorsku Gvineju sa 1-0, Angola je pobijedila Namibiju sa 3-0, dok je Nigerija porazila Kamerun sa 2-0. U utorak su na rasporedu posljednja dva ogleda osmine finala, a snage će odmjeriti Mali - Burkina Faso, te Maroko - Južna Afrika. 

 

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije