Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 105
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ČUDESNI KLINAC

Novo čudo! LeBron: On je izvanzemaljac; Curry: Kao da je kreiran za videoigricu

storyeditor/2022-10-07/Wembanyama1_pxl_spo_071022.jpg
08.10.2022.
u 17:41

Čak i najveće NBA zvijezde kazat će da se igrač takve visine i takve motorike dosad nikad nije pojavio

Premda nova NBA sezona još nije ni započela, dojma smo da su neki među klubovima koji nemaju momčad za doigravanje već spremni za tankiranje. A poznato je da klub koji ima najslabiji skor ima najveće izglede da, na svojevrsnoj lutriji, dobije pravo prvog izbora na NBA draftu.

A čini se da je već sada poznato tko će biti prvi "pick" drafta 2023. Dakako, ako francuskog 18-godišnjaka Victora Wembayamu do tada posluži zdravlje. Jer, riječ je o klincu kongoanskog podrijetla koji je u dvije prijateljske utakmice igrane u Americi oduševio. A o momku visokom 220 cm, koji vodi loptu i šutira poput beka, a u svom reketu dijeli blokade kao od šale, mnogi slavni NBA akteri već su izrazili divljenje pa su to učinila i dvojica igrača za koje je mladi Francuz rekao da su mu uzori. Iz razumljivih razloga, jer staturom i motorikom i podsjeća na njih.

– Ova liga će biti u problemu kada ovaj mladac stigne – napisao je Kevin Durant.

– Victor ima priliku postati jedan od najvećih košarkaša svih vremena. Nikad nismo vidjeli takvo što prije. Bit će to jako dobar izazov za sve nas. Moramo biti spremni za ovog momka – dodao je dvostruki MVP NBA lige Giannis Antetokounmpo.

– Ovaj momak kao da je kreiran u virtualnom svijetu, za videoigricu – ustvrdio je MVP posljednjeg NBA finala Stephen Curry.

– Reći za njega da je jednorog ne govori dovoljno koliko je on unikatan. Taj dečko je izvanzemaljac. Nitko nikad nije vidio tako visokog, a tako pokretljivog igrača i tako elegantnog na parketu – impresija je LeBrona Jamesa za kojeg se, kada se kao srednjoškolac pojavio u NBA ligi, također govorilo da nije s ovog planeta.

A po onome kako je govorio pred američkim novinarima, čini se da je i ovaj mladac potpuno spreman na svu moguću pozornost koju izaziva.

Nisam iznenađen svom tom pozornošću. Jedan dio dana provedem tako da zažmirim i razmišljam o sebi. A razmišljam o tome da ostanem isti, ali istovremeno i sve bolji u svom poslu.

A popularnost koja će mu neprestano rasti, njegovom budućem poslodavcu trebala bi biti unosna. Tako barem piše poznati NBA kroničar Adrian Wojnarowski koji ističe da mu je visoki dužnosnik jednog NBA kluba kazao da će Wembanyama svom NBA klubu u startu donijeti novu vrijednost u visini od 500 milijuna USD.

Još ovu sezonu Wembanyama će provesti u francuskom prvoligašu Metropolitans 92. U dvije ekshibicijske utakmice igrane u Las Vegasu, protiv momčadi iz razvojne G lige, mladi Francuz upisao je 73 koša (devet trica), 15 skokova i devet blokada.

Za Francusku je prije tri godine nastupio na kadetskom Eurobasketu kada je, u četvrtfinalu protiv hrvatskih vršnjaka, upisao 12 koševa, 21 skok i osam blokada.

Komentara 1

AR
ArsenT
18:30 09.10.2022.

Dobar je znak da dečko (barem na slici) nema niti jednu tetovažu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije