Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
RUKOMETNA REPREZENTACIJA

Novi izbornik objavio popis igrača za kvalifikacijski turnir. S njega su izostala poznata imena

Zagreb: Islanđanin Sigurdsson novi je izbornik hrvatskih rukometaša
Foto: Igor Soban/PIXSELL
1/4
04.03.2024.
u 20:40

Putem Hannover bi trebali krenuti 13. ožujka. Idućeg dana igraju utakmicu protiv Austrije od 20.15  Dva dana kasnije igrat će protiv Njemačke, a turnir će zaključiti protiv Alžira 17. ožujka

Rukometaš Luka Cindrić nije na popisu hrvatske reprezentacije za nadolazeći kvalifikacijski turnir za Olimpijske igre. Turnir će se igrati u Hannoveru od 14. do 17. ožujka.  Odluka je to novoga izbornika, Dagura Sigurdssona. Sigurdsson je popis od 35 igrača skratio na 21, a dodao je Davora Ćavara iz Zagreba i Zlatka Raužana iz Sesveta.

Također, na popis se vratio Jakov Gojun (37) koji se najprije oprostio od reprezentacije u 2018. godini, da bi se vratio za Euro 2022. godini. Bio je u izboru za prošlogodišnje Svjetsko prvenstvo u Švedskoj, a ovogodišnje Europsko prvenstvo nije igrao. Razlozi iza Cindrićevog izostanka s popisa još nisu poznati. 

GALERIJA Hrvatska svladala Njemačku! (30-24) Nevjerojatni Kuzmanović napravio čudo u Kolnu

Zagreb: Islanđanin Sigurdsson novi je izbornik hrvatskih rukometaša
1/11

Od igrača koji su igrali na Euru nema Verona Načinovića niti Ivana Martinovića koji liječi ozljedu ramena. Na rezervnom su popisu svoje mjesto pronašli Marko Kopljar, Lovro Mihić, Kristian Pilipović i Josip Šarac. Svoje je mjesto na popisu pronašao i Filip Vistorop. Najavljeno je da će na turnir ići 20 igrača. Dakle, još će jedan otpasti

Dio reprezentacije će se okupiti ovoga petka. Putem Hannovera bi trebali krenuti 13. ožujka. Idućeg dana igraju utakmicu protiv Austrije od 20.15  Dva dana kasnije igrat će protiv Njemačke, a turnir će zaključiti protiv Alžira 17. ožujka. U Parizu će igrati dvije najbolje momčadi turnira.

VEZANI ČLANCI:

Popis hrvatske reprezentacije:

Dominik Kuzmanović, Nexe
Matej Mandić, Zagreb
Filip Ivić, Chambery
Marin Jelinić, Pick Szeged
David Mandić, Melsungen
Zvonimir Srna, Zagreb
Tin Lučin, Wisla Plock
Marko Mamić, Leipzig
Domagoj Duvnjak, Kiel
Igor Karačić, Kielce
Filip Vistorop, Balingen
Mateo Maraš, Tatabanya
Luka Lovre Klarica, Zagreb
Mario Šoštarić, Pick Szeged
Filip Glavaš, Zagreb
Marin Šipić, Kriens Luzern
Tomislav Kušan, Limoges
Jakov Gojun, Zagreb
Nikola Grahovac, Balingen
Zlatko Raužan, Sesvete
Davor Ćavar, Zagreb

Pretpoziv:

Kristian Pilipović, Schaffhausen
Lovro Mihić, Wisla Plock
Josip Šarac, Göppingen
Marko Kopljar, Füchse Berlin

VIDEO Tko je novi hrvatski izbornik? Događaj iz Rijeke otprije 24 godine nije mu ostao u lijepom sjećanju

Komentara 2

KU
Kujttim
21:52 04.03.2024.

Na popisu je Jakov Gojun, a kao potencijalni reprezentativac naveden je i Marko Kopljar. Tom logikom je mogao zvati i Ivana Čupića??? Cindrić je ozlijeđen, kao i Ivan Martinović, Luka Stepančić, Veron Načinović. Objektivno, ima puno ozlijeđenih, tako da mee uopće ne čude pozivi za Gojuna i Kopljara. Nadam se da ćemo se uspjeti plasirati za OI u Parizu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije