Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 74
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NHL

Nova pobjeda Bostona, preokret Pittsburgha

05.02.2009.
u 08:58

Boston Bruinsi, najučinkovitiji sastav ove sezone u NHL ligi, jedina su momčad koja je u četvrtak slavila u gostima.

Bruinsi su pobijedili domaću Philadephiju sa 3:1. Nakon dvije trećine rezultat je bio 1:1, a onda su Krejci i Wideman u trećoj u razmaku od 35 sekundi zabili pogotke za novi uspjeh Bostona. Flyersi su izgubili petu utakmicu u posljednjih osam nastupa i pali su na šesto mjesto na istoku.

Tampa Bay vodila je u gostima kod Pittsburgha sa 3:0 nakon dvije trećine, ali ni to im nije bilo dovoljno za pobjedu. Penguinse je spasio Rus Jevgenij Malin s dva pogotka, jednim na početku treće trećine i drugim 16 sekundi prije kraja produžetka. Dakako, to ne bi bilo dovoljno da za domaćine nisu zabili i Eaton odnosno Sykora.

Branitelji naslova prvaka, Detroit Red Wingsi, teško su kod kuće svladali Phoenix 5:4. Odlučio je pogodak Niklasa Lindstroma 39 sekundi prije kraja utakmice s igračem više. Drugu utakmicu zaredom, dvostruki strijelac za Detroit bio je Slovak Marian Hossa. Coyotesi su upisali peti poraz zaredom.

Buffalo i Minnesota ostvarili su uvjerljive pobjede kao domaćini. Buffalo je svladao Toronto sa 5:0 uz tri pogotka Thomasa Vaneka, dok je Minnesota pobijedila Anaheim 3:0, iako su gosti imali 9 udaraca više, ali je vratar Wilda Niklas Backstrom obranio sva 34 pokušaja Ducksa.

NHL liga, četvrtak:
Philadephia – Boston 1:3
Buffalo – Toronto 5:0
Detroit – Phoenix 5:4
Pittsburgh – Tampa Bay 4:3 (produžetak)
Minnesota – Anaheim 3:0

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije