Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 59
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVI NASLOV ZA MAHOMESA I EKIPU

Nova čarolija Chiefsa: Nakon katastrofalnog početka Kansas City okrenuo utakmicu i osvojio Super Bowl

Patrick Mahomes has signed a 10-year deal, report says. It's the richest in NFL history
Foto: Tammy Ljungblad/Newscom/PIXSELL
1/9
12.02.2024.
u 04:50

Legendarni quarterback opet je bio junak režiravši pobjednički napad Chiefsa u produžetku za obranu naslov i treći Super Bowl naslov. Sada su potvrđene sve one teorije da je Mahomes na ruti da ugrozi i dosad nedodirljivog GOAT-a Toma Bradyja koji ima sedam Super Bowl prstenova

Kansas City Chiefs pobijedili su u Super Bowlu San Francisco 49'erse 25:22 u dramatičnoj utakmici koja je potrajala više od četiri sata i završila u produžetku. Chiefsi su tako ipak uspjeli obraniti naslov nakon što im dobar dio sezone uopće nije izgledao obećavajuće. A nijednoj NFL franšizi nije uspjelo osvojiti dva Super Bowla zaredom nakon Patriotsa Toma Bradyja prije 20 godina.

Gotovo tri sata trajala je muka i nervoza u redovima Kansas City Chiefsa, najbolje momčadi u NFL-u posljednjih godina. U Super Bowlu su Chiefsi gubili i griješili sve do pred kraj treće četvrtine kada su iskoristili grešku specijalnog tima San Francisco 49'ersa (izgubili su loptu na hvatanju punta) i došli u posjed lopte duboko u posjedu suparnika. I tek tada je otprilike 3 minute prije kraja treće četvrtine quarterback Patrick Mahomes bacio laki touchdown za Valdes-Scantling (16 yardi) i prvo vodstvo Chiefsa na utakmici - 13:10. 

Foto: Reuters/Pixsell

Do tada su Ninersi bolje djelovali i u obrani i u napadu. Nakon početnog vodstva 3:0 preko field goala, San Francisco je u 2. četvrtini otišao i na 10:0 nakon trik akcije u kojoj je ulogu quarterbacka na tren preuzeo wide receiver Ninersa Jauan Jennings koji je dobacio loptu Christianu McCaffreyu, a ovaj se vrhunski probio u end zonu za touchdown od 21 yarda. Chiefsi su krajem prvog poluvremena uspjeli tek malo smanjiti zaostatak ostvarenim field goalom. 

Foto: Reuters/Pixsell

Ali nakon vodstva 10:3 odigravali su Ninersi mlako u čak tri uzastopna napada, odnosno obrana Kansas City Chiefsa koja je odlična ove sezone još je jednog pokazala da drži momčad u igri dokle god je potrebno da se probude napadačke super zvijezde Patrick Mahomes, Travis Kelce, Isiah Pacheco... Čak je i prvi napad Chiefsa u drugom poluvremenu krenuo loše - presječenom loptom na Patricku Mahomesu što je prava rijetkost u playoff utakmicama.

POVEZANI ČLANCI:

I umjesto da San Francisco na vrijeme napravi neku osjetniju prednost, dopustili su još jednom Kansas Cityju da se izvuku iz rupe. A mogla se je osjetiti nervoza u redovima Chiefsa, nakon fumblea Pacheca u red zoni i interceptiona Mahomesa vidjeli smo i grubi nasrtaj u tim trenucima nervoznog tight enda Travisa Kelcea na vlastitog trenera Andyja Reida jer je bio nezadovoljan što nije sudjelovao u nekoliko akcija. 

Istovremeno na tribinama je bilo također zanimljivo. Kamere su u jednom trenutku pokazale mega popularnu pjevačicu Taylor Swift u loži, što je ona iskoristila da iskapi čašu piva...

Nakon što su Chiefsi preuzeli vodstvo, Ninersi su konačno opet proigrali u napadu u zadnjoj četvrtini. Trener Shanahan se odlučio za 4. down u red zoni i kocka se isplatila Ninersima jer su par akcija dalje postigli touchdown i opet preuzeli vodstvo (16:13), ali nisu otišli na 4 poena prednosti jer im je specijalni tim Chiefsa blokirao pucanje za dodatni poen nakon polaganja što se kasnije pokazalo kobnim. Šest minuta prije kraja utakmice Chiefsi su izjednačili na 16:16 preko još trećeg field gola odličnog i sigurnog kickera Harrisona Butkera. 

Foto: Reuters/Pixsell

Uslijedio je dugi napad 49'ersa. Otišlo se u posljednje dvije minute sa 16:16, a San Francisco nije uspio polučiti touchdown pa su se morali zadovoljiti field golom s čak 53 yarda, ali su pogodili i otišli na novo vodstvo 19:16. Ali, tada je Patrick Mahomes imao 1.53 minute da do kraja još jednom preokrene utakmicu i osvoji svoj treći Super Bowl. U uzbudljivom driveu došlo se sve do blizu gol linije San Francisca, ali Chiefsi su se ipak morali zadovoljiti samo field golom i izjednačenjem za produžetak 19:19 u zadnjim sekundama regularnog dijela. 

U produžetku su prvu šansu imali San Francisco 49'ersi. Slabo su krenuli u napad, ali na krilima fantastičnog McCaffreyja osvojili su puno važnih yardi i došli duboko u teren Chiefsa. No, i tada je obrana Chiefsa izdržala i obranila šanse za touchdown Ninersa, pa je San Francisco pucao field gol za vodstvo 22:19. To je dalo šansu da na kraju Mahomes i Chiefsi još jednom dobiju priliku touchdownom konačno zaključiti utakmicu i donijeti toliko željeni treći Super Bowl u Mahomesovoj karijeri što se na kraju i ostvarilo.

To je prvi put u zadnjih 20 godina da je neka momčad uspjela dvaput zaredom osvojiti Super Bowla. I upravo tada se vidjelo zašto je Patrick Mahomes izvanserijski igrač i najbolji quarterback u NFL ligi i zasad jedini koji bi mogao ugroziti GOAT-a Toma Bradyja. U dugom napadu Mahomes je izvodio bravure, osvajao važan prvi down svojim nogama, a potom u ludoj završnici ostvario je dodavanje za touchdown za pobjedu 25:22!  "Nismo još gotovi!", poručio je odmah na terenu Mahomes, čime je poslao jasnu poruku da će i sljedeće sezone loviti Lombardi trofej...

Komentara 4

Avatar Mlijekoholičar
Mlijekoholičar
07:38 12.02.2024.

Zašto Taylor Swift nije zapjevala u pauzi na poluvremenu?

Avatar IvanR
IvanR
05:25 12.02.2024.

O čemu je riječ?

DA
dabendji2000
05:19 12.02.2024.

Specijalni timovi izgubili utakmicu za Ninerse

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije