Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAPIER I WILSON

Nogometni suci otkrili svijetu svoju homoseksualnost: Nisam se više mogao skrivati

Zagreb: Liga prvaka, 1. utakmica doigravanja, GNK Dinamo - NK Maribor
Marko Lukunic/PIXSELL
03.06.2022.
u 08:42

- Ovo sam odlučio zbog užasnog putovanja. Putovanja od 17 godina. Tijekom kojih sam živio kako nisam želio, živio sam u laži na način kako su drugi željeli da živim.

Škotski nogometni suci Craig Napier i Lloyd Wilson javno su obznanili svoju homoseksualnost te na taj način pratili identičan postupak Blackpoolova napadača Jakea Danielsa iz prošlog mjeseca.

Dok je on postao na taj način prvi aktivni britanski igrač u profesionalnom nogometu deklariran kao homoseksualac, Napier i Wilson prvi su u škotskom nakon Justina Fashanua, koji je igrao za Airdrie i Hearts prije gotovo 30 godina. I skončao tragično.

Nakon optužbi da je seksualno zlostavljao 17-godišnjaka, što je kasnije potvrđeno presudom, počinio je samoubojstvo.

Ali, dok je njegova priča u konačnici bila tragična, škotski suci svoju su objavu seksualnosti odlučili iskoristiti kako bi pomogli homoseksualcima u nogometu, ali i sportu općenito.

 

 

 

- Ljudi moraju biti vjerni sebi i živjeti sretno i osjećati se ugodno u svojoj koži. Ta promjena klime se mora prenijeti i na nogomet - rekao je Napier, a nadovezao se Wilson:

- Ovo sam odlučio zbog užasnog putovanja. Putovanja od 17 godina. Tijekom kojih sam živio kako nisam želio, živio sam u laži na način kako su drugi željeli da živim. Nisam se više želio skrivati.

Njihove riječi prenio je Škotski nogometni savez i dobili su punu podršku. Kao i podršku mnogih nogometaša te škotske i britanske javnosti.

Ključne riječi

Komentara 3

KO
kopija71
10:55 03.06.2022.

Prijetvorni i lažljivi. Niste se vi skrivali zbog društva, nego jer osjećate duboko u sebi da ste anomalija. Ne vadite se na društvo, društvu svejedno tko kom i gdje gura.

DU
Deleted user
12:05 03.06.2022.

A zato onak trče smiješno po terenu :)

GR
grodar
09:47 03.06.2022.

bruno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije