Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 5
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NOVOST

Nogometaši u Premierligi više neće klečati prije svake utakmice

Liverpool v Manchester City - FA Community Shield - King Power Stadium
Nick Potts/PRESS ASSOCIATION
03.08.2022.
u 14:48

"Odlučili smo birati važne trenutke u sezoni koje bismo obilježili klečanjem kako bismo istaknuli koliko smo ujedinjeni protiv svih oblika rasizma i čineći to nastavit ćemo iskazivati solidarnost za ostvarivanje zajedničkog cilja", navodi se u njihovom priopćenju.

Nogometaši Premier League neće više kleknuti na jedno koljeno prije početka  svake utakmice čime su izražavali solidarnost u borbi protiv rasizma, nego će to napraviti "u značajnim trenucima", objavili su u srijedu kapetani momčadi engleske Premier League.

"Odlučili smo birati važne trenutke u sezoni koje bismo obilježili klečanjem kako bismo istaknuli koliko smo ujedinjeni protiv svih oblika rasizma i čineći to nastavit ćemo iskazivati solidarnost za ostvarivanje zajedničkog cilja", navodi se u njihovom priopćenju.

"Ostajemo odlučni u tome da se iskorijene sve rasne predrasude i da se stvori inkluzivno društvo koje gaji poštovanje i jednakost izgleda za sve", dodaju kapetani.

Nogometaši Premier League su uveli običaj da kleknu prije početka svake utakmice nakon što je u SAD-u 2020. Afroamerikanca Georgea Floyda ubio bijeli policajac.

Nogometaši i engleskom prvenstvu će tako kleknuti na prvoj i na zadnjoj utakmici prvenstva  i prije početka utakmica u okviru kampanje "Nema mjesta za rasizam".

Ključne riječi

Komentara 2

AG
Agricola
15:24 03.08.2022.

To klečanje je klečanje u znak potpore trenutno van konkurencije najvećim i najotvorenijim rasistima na svijetu, a to su marksistički komunisti iz terorističkih organizacija antifa i blm. Klečanje takvima u isto vrijeme je pljuvanje po najmanje 200 milijuna žrtava komunističkog terora zabilježenog u prošlom stoljeću gdje su samo dvije vodeće marksističke komunjare, Mao i Staljin dali ubiti preko sto milijuna.

Avatar Disko
Disko
15:00 03.08.2022.

Budimo realni, ne radi se o rasizmu nego o desničarenju. Rasizam je samo manifestacija desničarenja, naći će oni drugi način da mrze. Ja mislim da desničari ne bi nikome nedostajali da samo jedan dan nestanu.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije