Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Sve za nju

Nogometaši će u HNL-u imati ružičaste vezice

Arsenal
Reuters
23.10.2011.
u 10:32

Hrvatska udruga Nogometni sindikat, udruga žena oboljelih i liječenih od raka dojke, njihovih obitelji i prijatelja "Sve za nju" te HNL pokreću sportsku edukativno-humanitarnu akciju "Igramo za život! Igramo za njih!".

Cilj je akcije edukacija i skretanje pozornosti javnosti na rak dojke. Listopad je već tradicionalno mjesec u kojem se obilježava i ističe važnost prevencije ove bolesti i zato se naziva "ružičasti listopad".

U ovogodišnjoj akciji sudjelovat će i nogometaši HNL-a, koji će od 28. do 30. listopada nastupati s ružičastim vezicama na kopačkama. U tom će razdoblju i svi treneri, sportsko osoblje te kapetani momčadi u svojim medijskim nastupima i akcijama na odjeći nositi ružičaste vrpce, dodatno upozoravajući na tu problematiku. Premijera akcije bit će 28. listopada u Puli, na susretu između Istre i Dinama.

– To je akcija koja služi za podizanje razine svijesti o ovoj zloćudnoj bolesti. Drago nam je da naša udruga prvi put sudjeluje u ovakvoj akciji – rekao je glavni tajnik udruge Nogometni sindikat Mario Jurić.

Rak dojke najčešći je zloćudni tumor žena u svijetu. Prema podacima Registra za rak, u Hrvatskoj od raka dojke godišnje oboli 2300 žena, a umre ih čak 800.

Ključne riječi
HNL

Komentara 1

OB
-obrisani-
17:53 23.10.2011.

Dr,Tullio Simoncini lijeci rak dojke u par tjedana ,kao i sv. druge vrste raka,izuzev raka kostiju i leukemije, i to ves 20 godina sa 100 %%%% uspjehom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije