Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 121
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DONIRAO DIO jetara

Nogometaš Cibalije riskirao život kako bi pomogao mami: Ne daj to, Bože, nikome

Robert Perić-Komšić
Instagram
04.08.2022.
u 14:04

Robert je bio podvrgnut operativnom zahvatu kojim mu je odstranjen dio jetara koji je potom transplantiran njegovoj oboljeloj majci Ljiljani čija je operacija također uspješno prošla.

Nogometaš usnulog domaćeg nogometnog velikana Cibalije Robert Perić-Komšić nedavno je uspješno operiran u Turskoj. Robert je bio podvrgnut operativnom zahvatu kojim mu je odstranjen dio jetara koji je potom transplantiran njegovoj oboljeloj majci Ljiljani čija je operacija također uspješno prošla.

– Mama je veći heroj od mene. Ne daj, Bože, nikome ono što je onda proživjela u proteklih 13 godina. Imala je tri neuspjele transplantacije jetara s mrtvog donora. Propala je ideja i da živi donor bude brat Vedran, čija su jetra bila masna, pa je postupak propao. Otac Nedeljko ima više od 50 godina, što je uz masna jetra jedan od dva eliminirajuća faktora za donorstvo. Rizik je bio golem, a mami je vrijeme istjecalo. Bila je životno ugrožena, trbuh joj se punio vodom i bilo je pitanje dana… U trenutku kada sam doznao da su sve ostale opcije iscrpljene, spakirao sam stvari i odletio u Istanbul – rekao je Perić-Komšić za portal Vinkulja.

Ovaj nogometaš u ožujku je protiv Jaruna postigao sjajan gol, a onda odjurio u Tursku na operaciju.

– Bogu hvala, sve je prošlo O. K. I operacija i oporavak. Oboje smo dobro, ja sam gotovo spreman za povratak na teren, a mama je nakon 13 godina borbe dobila novi život. Imao sam potpuno jasnu sliku rizika, ali u tom trenutku uopće nisam razmišljao o tome hoću li nogomet zaigrati ikad ili više nikad. Imao sam jasnu misiju, da mama bude dobro. Sve ostalo bilo je sporedno.

Robert bi se uskoro trebao vratiti nogometu.

– Mama mora uzimati terapiju, ali to za nju nije nikakva novost, jer je već godinama pod lijekovima. Meni su svi nalazi uredni, jetra su dva mjeseca nakon operacija gotovo u cijelosti regenerirana. Uglavnom, bježim od neke priče o herojstvu, učinio sam ono što bi, vjerujem, učinio svatko tko je odrastao u funkcionalnoj obitelji. Meni je majka dala život, ja sam ga njoj produljio – zaključio je ovaj hrabri nogometaš.

>> Pogledajte gaf tijekom prijenosa HNL-a


 
Ključne riječi

Komentara 5

Avatar Zavratnica
Zavratnica
15:00 04.08.2022.

Bravo!

Avatar quo_vadis
quo_vadis
16:17 04.08.2022.

to se zove prava ljubav!

AD
Adameus
19:12 04.08.2022.

Waw, ovo je bilo zadovoljstvo pročitati, ma bravo, svaka čast! Sretno!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije