Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 63
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DANTE STIPICA:

Nogomet ispred fakulteta: Došao sam do raskrižja, ne propuštam treninge zbog ispita

Dante Stipica
Foto: Ivo Čagalj/Pixsell
17.02.2014.
u 11:45

– Imamo dvije pobjede, odlično je ozračje u momčadi. Vidite da ima iznenađenja, evo, Rijeka je poklekla u Zadru. To je rezultat lige 10 – kaže Milović.

U Poljud stiže Udinese, Hajduk će u rođendanskoj utakmici u utorak (17 sati) ugostiti slavnog talijanskog prvoligaša. Naravno, to će biti dvoboj revijalnog karaktera, Igor Tudor najavio je kombiniranu momčad.

– Nećemo biti kompletni, priliku će dobiti igrači koji su manje igrali. Ali, to nema veze, igramo protiv renomiranog talijanskog prvoligaša, imamo motiv za pobjedu bez obzira na to što je prijateljska utakmica. To je prigoda za igrače koji manje igraju da se nametnu – kazao je stoper Goran Milović.

Iza momčadi je salva kritika koje je uputio Tudor. Trener se nije obazirao na pobjedu protiv Hrvatskog dragovoljca.

– Prvo poluvrijeme bili smo uspavani, usporeni, svaka trenerova kritika je na mjestu, njegov posao je da nađe probleme. Na poluvremenu nas je upozorio na pogreške. Mi smo profesionalci, moramo podnijeti trenerove kritike i napraviti sve da ih bude što manje – rekao je Milović.

Foto: Marijan Sušenj/Pixsell

Odlično ozračje u momčadi

Ipak, dvije pobjede na startu raduju Milovića i suigrače.

– Imamo dvije pobjede, odlično je ozračje u momčadi. Vidite da ima iznenađenja, evo, Rijeka je poklekla u Zadru. To je rezultat lige 10. Nije lako doći u Zadar, to je težak teren. Mi smo se sada odvojili na drugoj poziciji, to je lijepo. Ali, ne smijemo se opustiti, čim se to dogodi, odmah nije dobro. Mi nismo momčad koja ne ovisi o pojedincu, moramo svi biti maksimalni – kaže Milović.

Zanimljiv dvojac najavio je dvoboj s Udineseom. Milović je magistar kineziologije, a vratar Dante Stipica student je na Pravnom fakultetu. Stipica je, nakon Kalinićeve ozljede, dobio prigodu na vratima Hajduka.

– I dok sam bio pričuva, Kalinićeve sam obrane proživljavao kao svoje. Uvijek se nadaš, nije mi drago zbog njegove ozljede, ali prigodu želim zgrabiti. Cilj mi je da obranama donesem što više bodova – rekao je Stipica.

Zanimljiv tip je taj Stipica. Još kao mladi vratar bio je jedan od rijetkih u Hajduku, koji je išao u gimnaziju. U 1. jezičnoj bio je odlikaš.

– Srednja škola bila mi je ispred nogometa – objasnio je Stipica.

Sada je student druge godine na Pravnom fakultetu, ali prioriteti su se promijenili.

Nogomet ispred fakulteta

– Došao sam do raskrižja, nogomet sam stavio na prvo mjesto. No, i na fakultetu je uspješno, na drugoj sam godini. Ipak, treninge ne propuštam zbog ispita, iskreno budućnost vidim u nogometu – kazao je Stipica.

Postao je Hajdukov broj jedan, ali ga je jednako obradovalo i to što je položio Obiteljsko pravo.

– Godinu dana rješavao sam taj ispit. Položio sam ga prije priprema u Turskoj, pa nisam ni nosio knjige na pripreme – smije se Stipica.

Jedan je od rijetkih u svijetu nogometa koji pokazuje da škola i nogomet mogu zajedno. Njegov savjet?

– Najbitnija je volja, a bitno je biti i realan – zaključio je Stipica.

>> Hajduku pobjeda za 103. rođendan; Tudor: Ovo nije ono što želim gledati

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije