Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Teniski biser

Noa trenira kod trenera Serene Williams i već sada pobjeđuje starije

Noa Krznarić
Foto: VL
26.12.2015.
u 14:00

U finalu Noa nije bila dovoljno strpljiva, sama je sebe pobijedila. Ukrajinka se samo branila i dizala lopte, kaže tata Vlado

Zbog njezine uvjerljive igre na putu do finala, svi su očekivali njezinu sigurnu pobjedu i osvajanje Orange Bowla. Ali to su ipak djevojčice do 12 godina i Zagrepčanka Noa Krznarić nije u završnom dvoboju uspjela nametnuti svoju kvalitetu. Ukrajinka Darija Lopatecka bila je strpljivija, izabrala je bolju taktiku, pobijedila sa 7:5, 6:0 i upisala se među pobjednice tog prestižnog turnira za tenisku mladež.

A svima se činilo da je Noa već u polufinalu obavila najveći posao pobijedivši ljutu rivalku Amerikanku Cori Gauff. Mislilo se da je to "finale prije finala", ali...

- Izgubila je iako je igrala bolje od Ukrajinke koja se stalno samo branila i dizala lopte. Nije stvarala poen nego je čekala na Noinu pogrešku. Tako da je Noa zapravo svojom ofenzivnošću i brzopletošću sama sebe pobijedila pokušavajući vinerima okončati poen. Naprosto nije bila dovoljno strpljiva - istaknuo je Noin otac Vlado Krznarić (inače bivši dizač utega), koji je s kćeri bio na Floridi.

Ni gemove ne voli gubiti

Noa je dijete teniskog kluba Ponikava, i to će i ostati, ali koristi svaku prigodu, a to je najmanje deset tjedana godišnje, za vježbanje u Teniskoj akademiji Patricka Mouratogloua, dugogodišnjeg trenera Serene Williams (prije je trenirao i Marcosa Baghdatisa i Grigora Dimitrova). Mouratoglou je svoj kamp nedavno iz Pariza preselio u Nicu, dijelom i iz sigurnosnih razloga. Roditelji djece koja treniraju kod njega (a među njima je i naš Borna Devald) počeli su pomalo zazirati od Pariza...

Crvenokosoj mršavici Noi, rođenoj 2003., svi koji su je gledali predviđaju veliku tenisku budućnost. Lani je na državnom prvenstvu za djevojčice do 12 godina izgubila samo četiri gema, ove godine nijedan. Rezultat je i u finalnom dvoboju bio – 6:0, 6:0. Noa, je naravno prvakinja i u paru, u kombinaciji s Čakovčankom Antonijom Ružić. A pojedinačno je najbolja i u konkurenciji sa starijim djevojčicama – u kategorijama do 14 i 16 godina.

Biserni niz: Ana, Donna, Noa...

Mnogi je zbog njezine agresivne igre uspoređuju s Monikom Seleš. No, treba biti strpljiv, ne treba na njezina nejaka leđa svaljivati preveliko breme ambicija i očekivanja. Ipak, činjenica je da Noa samo upotpunjuje ionako veselu sliku Hrvatske kad je u pitanju teniska budućnost naše zemlje.

Već imamo 17-godišnju Anu Konjuh (27. prosinca tek će postati punoljetna), koja je najbolja među tenisačicama do 18 godina i najmlađa među prvih 230 u svjetskom ženskom tenisu. No, ni naše 19-godišnjakinje Donna Vekić i Jana Fett ne stoje loše. Njih dvije su također među 11 najboljih tinejdžerica na svijetu (Konjuh 3., Vekić 7., Fett 11.), što vrlo zorno pokazuje potencijal naše ženske reprezentacije. Tu je i još uvijek mlada Petra Martić (24), koja bi na neki način trebala biti kapetanica našeg tima. Mogla bi i Mirjana Lučić-Baroni pomoći, ali trenutačno najbolja hrvatska tenisačica (68.), čini se, nije zainteresirana za reprezentaciju.

Nadamo se ipak da će naša Fed kup reprezentacija i prije nego što Noa stasa izaći iz ovog "bunara" kakvim se čini 1. skupina Euro-afričke zone. U njega se lako upadne, ali se teško izlazi...

>> Naša Noa mogla bi biti nova Monika Seleš

Komentara 2

GV
golub Vaso
16:55 26.12.2015.

serena i venus williams uopće nisu igrale juniorske turnire

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije