Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 145
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Roland Garros

Njirić prva Hrvatica u Grand Slam polufinalu od 1998.

Silvija Njirić
Hrvoje Jelavić/PIXSELL
03.06.2010.
u 16:04

Iva Majoli krenula pobjedom na turniru legendi, ona i Francuskinja Tauziat bolje od Fernandez i Zvereve - 4:6, 6:3, 10:8.


Talijanka Francesca Schivone uživa u Parizu u turniru života, prvi će put u karijeri zaigrati u Grand Slam finalu i to nakon što joj je u polufinalnom meču nakon izgubljenog seta (7:6(3)) susret zbog ozljede predala Ruskinja Jelena Dementjeva.

Roland Garros postaje mjesto najvećih uspjeha hrvatskog juniorskog tenisa - nakon što je 2005. godine Marin Čilić ovdje došao do prvog muškog pojedinačnog Grand Slam naslova i nakon što su Marin Draganja i Dino Marcan ovdje lani osvojili naslov na turniru parova, nakon 12 godina i Jelene Kostanić-Tošić (osvojila juniorski Australian Open 1998. godine) ponovo jedna Hrvatica igra u pojedinačnom juniorskom polufinalu.

Uspjelo je to 16-godišnjoj Zagrepčanki Silviji Njirić koja je u četvrtfinalu pobijedila prvu nositeljicu turnira, Portorikanku Monicu Puig - 6:0, 3:6, 6:3.

- Mislim da su mi iskustva iz prethodna tri četvrtfinalna nastupa na Grand Slam turnirima pomoglo da danas puno zrelije uđem u meč. Prvi sam set odigrala maksimalno koncentrirano i sigurno, dok mi je u drugom setu razina koncentracija pala, a suparnica je to iskoristila u startu te oduzela moj servis, kasnije osvojila i set. U odlučujućem sam setu krenula agresivnije i čvršće i prednost držala do kraja. Drago mi je da sam u završnici ostala dovoljno jaka i psihički i fizički - rekla je Silvija.

Njena suparnica u borbi za završnicu bit će 15-godišnja Ukrajinka Elina Svitolina.

Drugi hrvatski predstavnik u jučerašnjem četvrtfinalu, Splićanin Mate Pavić (16), poražen je od Peruanca Berette - 6:2, 6:7(2), 8:6.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije