Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 6
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KVALIFIKACIJE ZA EURO

Müllerova 'simultanka' na Otoku: Zabio dva i asistirao za novu pobjedu Njemačke

Njemačka - Škotska
Foto: Reuters
1/3
07.09.2015.
u 22:55

Poljska nije ništa prepustila slučaju pa je zabila osam komada Gibraltaru. Završilo je 8:1 uz dva gola Grosickog i Lewandowskog. Irska je pobijedila Gruziju 1:0

Njemačka je ostvarila i petu pobjedu u nizu u kvalifikacijama za Euro. Junak susreta protiv Škotske (3:2) bio je Thomas Müller koji je zabio dva gola, te je asistirao za treći, piše Goal.

U prvoj ozbiljnijoj prijetnji gostiju elf je i poveo, a dogodilo se to u 18. minuti. Thomas Müller uputio je niski, naizgled bezopasan, udarac prema vratima Škota, ali lopta se odbila od Russella Martina, promijenila smjer i tako prevarila vratara Marshalla.

Deset minuta kasnije pao je još jedan autogol! Nakon Russella Martina u vlastitu mrežu zabio je i Mats Hummels. Vratar Neuer odbio je loptu upravo do Hummelsa nakon slobodnog udarca domaće momčadi, a ovaj je dosta loše reagirao na radost 50.000 gledatelja...

Već u 34. minuti Thomas Müller uspio se (još jednom) upisati u listu strijelaca, jer je sjajno (glavom) naciljao desni kut iz blizine nakon odbijanca. Pet minuta kasnije Mario Götze lijepo je zabio iz okreta, ali njegov gol poništen je zbog zaleđa.

James McArthur sjajno je potegnuo s ruba šesnaesterca sa sredine u 43. minuti i to je bilo neobranjivo za Neuera. Škoti su još jednom izjednačili protiv svjetskog prvaka. Početkom drugog poluvremena zatresla se mreža domaće momčadi, ali srećom po njih i ovaj je put Mario Götze zapeo u zaleđu. Dogodilo se to u 50. minuti.

İlkay Gundogan sjajno je, četiri minute kasnije, zakucao uz desnu vratnicu. Niskom je loptom sjajno nacilja, a nakon odlične asistencije Thomasa Müllera, definitivno igrača utakmice.

Poljska nije ništa prepustila slučaju pa je zabila osam komada Gibraltaru. Završilo je 8:1 uz dva gola Grosickog i Lewandowskog. Irska je pobijedila Gruziju 1:0

Kvalifikacije za Euro, rezultati:

Skupina D:

Poljska - Gibraltar 8:1
Irska - Gruzija 1:0
Škotska - Njemačka 2:3

Skupina F:

Finska - Farski Otoci 1:0
Sjeverna Irska - Mađarska 1:1
Rumunjska - Grčka 0:0

Skupina I:

Armenija - Danska 0:0
Albanija - Portugal 0:1

>> Europske kvalifikacije pratite i na Goal.com

>> Mlada reprezentacija razbila Estoniju, Pašalić zabio dva gola

Komentara 1

UN
unbekant
08:04 08.09.2015.

Svabe u svemu su velesila,a u nogometu su zaista nedostizni,zaista s njima moras igrati dok"ne sjednu u autobus"zaista mocna nacija…………….

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije