Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JULIAN NAGELSMANN

Njemačka dobila najmlađeg izbornika u povijesti. Potpisao je ugovor na svega deset mjeseci

Press conference after DFB Executive Committee meeting
Foto: Jörg Halisch/DPA
1/6
22.09.2023.
u 13:01

S 36 godina bavarski trener tako postaje najmlađi trener u povijesti Nationalmannschafta. Bez posla je od ožujka kada je dobio otkaz u minhenskom Bayernu.

Julian Nagelsmann je službeno imenovan novim njemačkim izbornikom, devet mjeseci prije početka EURA 2024. čiji je Njemačka domaćin, objavio je u petak Njemački nogometni savez (DFB) . 

Nagelsmann će na izborničkoj dužnosti naslijediti Hansija Flicka, smijenjenog 10. rujna, dan nakon poraza (1-4) u prijeteljskoj utakmici od Japana. 

S 36 godina bavarski trener tako postaje najmlađi trener u povijesti Nationalmannschafta. Bez posla je od ožujka kada je dobio otkaz u minhenskom Bayernu.

VEZANI ČLANCI:

Potpisao je ugovor do 31. srpnja 2024., a pomoćnici će mu biti Sandro Wagner i Benjamin Glück.

"Imamo Europsko prvenstvo u vlastitoj zemlji. To je nešto posebno, nešto što se događa tek svakih nekoliko desetljeća," rekao je Nagelsmann, koji je 12. izbornik Njemačke. "Stvarno sam spreman prihvatiti se ovog izazova."

"Julian je bio naš željeni kandidat od samog početka. On nije samo apsolutni nogometni čovjek, već je dokazao u svim svojim klubovima - u vrlo mladoj dobi za glavnog trenera - da može motivirati tima i cijele okoline", dodao je sportski direktor DFB-a Rudi Völler.

Komentara 1

BL
blekpanther
19:42 22.09.2023.

Bravo Bayern, Rješio se velikog financijskog tereta i poslao ga DFB-u da tamo uvede red, Nekog tko ne valja Bayernu valja reprezentaciji zar je to normalno?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije