Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PANIKA I NESIGURNOST

Nizozemci su željeli odigrati utakmicu, ali Nijemce je bilo strah

Hanover
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
18.11.2015.
u 13:48

'Postalo je jasno da se ne može igrati, iako smo mi to htjeli, iz simboličnih razloga, da pošaljemo poruku. Nažalost, nije se dogodilo.'

Njemačka i Nizozemska nisu igrali u Hannoveru, a informacije koje cijelo vrijeme pristižu govore da ipak nije bilo nikakvih bombi, piše Goal.com.

Hannoverska je policija, naime, potvrdila:

"Nakon što je utakmica otkazana, nije bilo sumnjivih predmeta... i nije pronađen nikakav eksploziv. A sumnjivi predmet, paket na stanici vlaka uništen je iz sigurnosnih razloga, ali to nije bio eksploziv."

Igračima nije bilo ugodno, ZDF-ov reporter Boris Büchler otkrio je:

"Dva-tri igrača Njemačke rekla su mi prije nego što je susret otkazan da ne žele igrati. Naravno, neću ih imenovati."

No, prema riječima direktora nizozemskog saveza Berta van Oostveena, oni su htjeli da se igra:

"Postalo je jasno da se ne može igrati, iako smo mi to htjeli, iz simboličnih razloga, da pošaljemo poruku. Nažalost, nije se dogodilo. Čuli smo da je utakmica otkazana vozeći se u autobusu prema stadionu. Zajedno s njemačkom momčadi, vraćeni smo na sigurno. Potom smo brzo odlučili napustiti hotel. Nisam stručnjak za terorizam pa smo slušali vlasti. Strah? Ja se nisam bojao, ne znam za igrače. Ne mogu vam reći kojim smo se putem vratili kući. Da je normalna situacija, rekao bih, ali ovako..."

>> Šef policije u Hanoveru: Plan je bio detonirati eksploziv na stadionu!

Komentara 2

Avatar BuzzLightyear
BuzzLightyear
15:31 18.11.2015.

Uhvatila ih bila pohlepa za jeftinom radnom snagom. Sve je više u Njemačkoj onih koji shvaćaju da su sa milijun migranata uvezli nesigurnost na duži niz godina, a možda i zauvijek.

VU
vucko
16:10 19.11.2015.

Sutra u petak 20.11. nastavlja se njemaacka Bundesliga a na rasporedu je utakmica Hanover : Borusija Dortmund. u vecernjim satovima. I ta utakmica je otkazana vec danas ! Kad se zna da takva utakmica privlaci od 60 - 70.000 gledalacalaca vjerojatno mnogi nece doci da vide tu utakmicu.Policija pregledava detaljno sve redove tribina nebi li nesto pronasla! Ipak je rizik pre ogroman i koliko ljudi bi mogli poginuti u stampedu koji bi se dogodio ako nesto explodira na stadionu .Ono sto je jucer pronadjeno ispod jedne trebine je prazan karton nepoznatog vlasnika ,sta je bilo dovoljno da se utakmica otkaze.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije