Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Plavi, plavi

Nitko iz Dinama nije otišao za 'kikiriki'! A tko je sljedeći na redu?

09.09.2019.
u 13:47

Dinamo je oduvijek, još iz doba Građanskog, imao veliku navijačku bazu. Doduše, vremena su se promijenila pa zagrebačka publika više toliko ne dolazi na stadion, pogotovu ne na one “obične” utakmice domaćih natjecanja, kao što dolaze navijači Hajduka

Plavi su paralelno sa snaženjem nogometne škole puno toga polagali na dobar skauting igrača, praćenje mladih – kako kod nas tako i u nogometnom svijetu. Plavi nisu ispustili priliku kad su vidjeli i prepoznali nekoć Zvonu Bobana, poslije Luku Modrića, a tako nastavljaju i dalje. Skautska služba zna za svakog klinca u državi, a ako digne palac gore, klub će napraviti sve da ga dovede.

Dinamo je oduvijek, još iz doba Građanskog, imao veliku navijačku bazu. Doduše, vremena su se promijenila pa zagrebačka publika više toliko ne dolazi na stadion, pogotovu ne na one “obične” utakmice domaćih natjecanja, kao što dolaze navijači Hajduka. Ali, plavi iza sebe imaju veliku bazu, ankete su pokazale da se navijači Dinama u svijetu broje u milijunima.

>> Pogledajte kako je Dinamov trener Nenad Bjelica komentirao skupinu Lige prvaka

Može o čelnicima Dinama misliti tko god i što hoće, ali Dinamo svoj uzlet ima zahvaliti i činjenici da mu se vodeći ljudi nisu mijenjali kao na traci. Mirko Barišić bio je dopredsjednik 1967. kad je osvojen Kup velesajamskih gradova, a sada je na čelu Dinama od 2000. godine. Zdravko Mamić je gotovo toliko prvi operativac. I kad se u klubu zna čija je riječ glavna, onda taj klub i funkcionira.

Niti jedan klub u ovom dijelu Europe ne prodaje tako skupo u tako dobre klubove. Veliki niz pokrenuli su Modrić, Ćorluka i Eduardo, a nakon njih niti jedan od najboljih igrača Dinama nije odlazio za 'kikiriki'. Rekord je dosegao Pjaca (u Juventus za 25 milijuna eura), a novi najveći se čeka – Dani Olmo. Puno se pisalo o odlasku, modri su tražili i do 40 milijuna, ali transfer još nije realiziran.

Dinamo je pun ‘k’o brod’. Ne samo sada kad je ušao u skupinu Lige prvaka i već zaradio novih 25 milijuna eura. Već dugo nema problema s novcem jer osim od premija Uefe, zarađuje i na prodaji igrača. Stoga si Dinamo, kao niti jedan klub u ovom dijelu Europe, može priuštiti i visoke plaće nogometašima i trenerima.

1/5

Niz sjajnih igrača s velikim karijerama ili je prošao Dinamovu školu ili je ostavio važan trag u klubu. Čak 14 igrača od 22 koje je izbornik Zlatko Dalić vodio u Rusiji gdje su se okitili svjetskim srebrom prošlo je kroz Dinamo, od toga je deset igrača proizvod škole Dinama po Uefinim kriterijima (Vrsaljko, Ćorluka, Lovren, Kovačić, Kramarić, Modrić, Jedvaj, Badelj, Pjaca, Pivarić). Nitko u polufinalu SP-a to nije imao, na drugom je mjestu bio Man. United s pet igrača.

Nije važno samo sudjelovati, u Dinamu je važno pobjeđivati. Pa su tako plavi još od početka samostalnosti gubili pokoji naslov prvaka, ali onda im je “krenulo”.

U posljednje vrijeme tek je Rijeka jednom prekinula plavi niz naslova prvaka, pa su tako skupili 20 naslova. Za tim trofejima slijedili su i pokušaji ulaska u Ligu prvaka. Eto, sad su plavi sedmi put u tom elitnom društvu. Nakon uspjeha u Europskoj ligi sad je cilj ostaviti važniji trag i u ovom natjecanju.

Ključne riječi

Komentara 5

DU
Deleted user
16:03 09.09.2019.

Hvala ti Zdravko Mamić!!!!

ST
Starotopoljanin
14:35 09.09.2019.

Too drugi nego dinamo I samo dinamo.

MI
mirotvorac
14:59 09.09.2019.

Iiiiiii daljee opet dinamoooooooo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije