Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 180
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zagrebaši dobili novog predsjednika

'Nismo isplaćivali plaće da se ne ugasimo kao klub'

U hotelu Panorama održana je skupština RK CO Zagreba.
Igor Kralj/PIXSELL
19.11.2009.
u 12:15

Klub nije odustao od rukometnog doma, pa je osnovan odbor za gradnju kojim predsjeda Ivan Jarnjak.

Rukometaši Zagreba Croatije osiguranja sljedeće četiri godine imat će novog predsjednika – Hrvoja Vojkovića, čelnog čovjeka tvrtke Croatia osiguranje.

Uskoro na vrh Europe

– S obzirom na vrhunske rezultate koje klub postiže u posljednje vrijeme, procijenio sam da je ulaganje velikog novca moje tvrtke bio dobar potez. Nisam htio biti predsjednik rukometnog kluba, ali su me na kraju slomili. Sponzori kluba smo od 2007. godine, no nisam baš bio na puno utakmica. Inače, Croatia osiguranje ne ulaže samo u rukomet već i u ostale sportove – rekao je Vojković.

Hoće li zagrebaši uskoro ponovo na krov Europe?

– U klubu je sve dobro u posljednje vrijeme, tako da vjerujem da bi se i to moglo uskoro dogoditi. Sada ću se kao predsjednik ipak malo više angažirati i vjerujem da s novim Izvršnim odborom možemo puno napraviti – istaknuo je Vojković.

Klub je pozitivno poslovao prošle godine, ali i do kraja rujna ove godine.

– Znam da je laicima čudno kako to da smo pozitivno poslovali, a znali smo kasniti s plaćama. Da smo na vrijeme isplaćivali plaće, one bi ulazile u trošak i tako bismo godinu završili s minusom, a to si kao udruga nismo smjeli dopustiti. U tom slučaju odmah bismo morali proglasiti stečaj, jer udruga uvijek mora biti u plusu, pa makar i s deset kuna. Zato smo kasnili s plaćama, ali sada više ne kasnimo – rekao je Bartol Kaleb, direktor kluba.

Još ako se igrači potrude i pobijede u subotu u Švedskoj, neće biti ništa ni od novčanih kazna zbog uvjerljivog poraza od Hamburga.

Pobjeda odnosi kazne

– Pobijede li dečki u dvije od tri utakmice u Ligi prvaka, rekli smo da neće biti kazna. S obzirom na to da su izgubili u Ciudadu, a pobijedili u Kopenhagenu, zna se što mora biti u Švedskoj – rekao je Kaleb.

Rukometni dom i dalje je bolna tema u klubu.

– Odlučili smo osnovati odbor za gradnju dvorane, a dvorana još nije ni na vidiku – rekao je Ivan Jarnjak, predsjednik Skupštine.

– Ne odustajemo od gradnje doma, nećemo se predati. Mi smo jedini vrhunski klub u Europi koji nema svoju dvoranu. Nadam se da ćemo sljedeću sjednicu Skupštine kluba, za četiri godine, održati u našem rukometnom domu – istaknuo je Kaleb.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije