Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 67
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Antolić u Max!-u

Nisam baš Prosinečki, ali želim biti u prvih jedanaest

26.03.2016., Budimpesta, stadion Groupama Arena - Prijateljska nogometna utakmica, Madjarska - Hrvatska. Domagoj Antolic. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/6
07.07.2016.
u 15:46

Naravno da mi je bilo žao što nisam išao u Francusku, ali poštujem odluku izbornika. U svemu sam tome našao nove motive, pokušat ću se vratiti u to reprezentativno društvo – pričao je Antolić

Došao je do vrata raja koja su već bila odškrinuta, ali kroz njih Domagoj Antolić (26) nije prošao. Naime, bio je u društvu igrača koje je Ante Čačić pozvao na pripreme, no onda se našao među ona tri igrača koji nisu išli na Euro, priču donosi Max!

– Naravno da mi je bilo žao što nisam išao u Francusku, ali poštujem odluku izbornika. U svemu sam tome našao nove motive, pokušat ću se vratiti u to reprezentativno društvo – pričao je Antolić.

Portugal me iznenadio

S dečkima je gledao kako vatreni igraju u Francuskoj bez njega. Kako je bilo gledati ih TV-u?

– Iskreno, nikad mirnije nisam gledao utakmice naše reprezentacije jer su igrali stvarno odlično. Samo mi je žao što nisu otišli još dalje jer su doista zaslužili.

Eduardo je ostao u Francuskoj 
s Portugalom, no s vama su u 
Sloveniji dvojica Portugalaca, Machado i Gonçalo, jesu li vas zezali?

– Bili su pošteni, nisu previše soli stavljali na ranu.

Vratimo se DinamuSve je isto, ali nema Zorana Mamića koji je uvijek bio uz vas.

– Eto, nema ga. I mogu reći da nas je sve to prilično iznenadilo jer nije bilo nikakvih pokazatelja da bi mogao otići, odlično smo surađivali svi zajedno.

Kad vam je rekao da ide?

– Mislim da smo saznali dva-tri dana prije nego je otišao, uglavnom iz medija, a onda je stao pred momčad i rekao da ide.

Sad je stigao Kranjčar, kako je s Cicom?

– Nisam nikad dosad imao priliku s njime raditi, ali čuo sam puno i stekao sam određeni dojam, i dosad je baš nekako po tome kako sam mislio da jest. Počeli smo polako razgovarati o nekim zadacima, o taktici koju stavlja pred nas. Vjerujem da možemo uz njega samo napredovati.

Kad je uspoređivao generacije Dinama, kazao je da je ova današnja slična onoj s Prosinečkim, samo nema Prosinečkog. Može li ga pronaći u vama, Ćoriću...?

– Haha, nisam baš sličan tip Prosinečkom, ali potrudit ću se da se nametnem novom treneru, ustalim u momčadi.

Koliko je Cico promijenio način rada u odnosu na Zokija?

– Nema puno promjena. Možda novi trener ima nešto drukčiju viziju, a mi ćemo je pokušati što prije usvojiti. Zasad nema velike razlike, jer temelj je isti – napadački i atraktivan nogomet, možda s nekim nijansama.

Dobro sam se odmorio

Za Dinamo je problem što je uvijek ključna utakmica sezone rano, sad je to Vardar u kvalifikacijama za Ligu prvaka, već 12. srpnja.

– Dosad smo imali malo slabije suparnike na startu kvalifikacija, sad smo dobili jakog suparnika koji će se napaliti na nas, pokušati biti agresivan, na rubu fanatizma. Želimo li proći, a želimo, morat ćemo biti na rubu tog fanatizma kao i oni, jako disciplinirani i ozbiljni.

Današnji ste kapetan Dinama, a s druge strane je Goce Sedloski, bivši kapetan Dinama i današnji trener Vardara koji vas dobro pozna.

– Da, sigurno nas zna i to im je olakotna okolnost. Igrali smo s njima lani, mene nije bilo zbog ozljede, ali bilo je dosta “čupavo” prvo poluvrijeme, iako smo na kraju uvjerljivo pobijedili. No, pustimo prijateljske utakmice. Zadnjih godina bilo je problema na takvim utakmicama, ali kad su došle one prave, kvalifikacijske i ligaške, bili smo dobri – pričao je Antolić kojem je neodlazak na Euro barem omogućilo odmor.

– Imao sam dva tjedna, da je bilo više, možda ne bi valjalo, iako, ne bih se bunio. Stvarno sam se odmorio i “napunio”.

Cijeli tekst pročitajte u sportskom tjedniku Max!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije