Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 110
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nikola Kalinić:

Niko Kovač me nije zvao u reprezentaciju, ali zato me zove Ante Čačić

Nikola Kalinić
Foto: Marko Lukunić/PIXSELL
06.01.2016.
u 20:05

'Bilo bi lijepo otići na prvenstvo Europe kao prvak Italije.'

Nikola Kalinić iza sebe ima nekoliko nevjerojatnih mjeseci u dresu Fiorentine, koja je druga u prvenstvu Italije, a naš je reprezentativac u 16 utakmica postigao 10 golova i imao 4 asistencije. Neki bi u tim svjetlosnim trenucima bili bahati, prodavali pamet, ali Kalinić nikada nije bio u tom filmu.

Mandžo nije rival

– Hoćete iskreno? Ne znam ni ja što se dogodilo. Fiorentina igra dobro, imamo odličnog trenera, koji forsira istu igru. Ne zanima nas kako igra Juventus, Inter ili Milan, mi guramo svoje, a ja sam se u tome odlično snašao. Golovi su počeli – kaže Kalinić.

Počeli smo mu nabrajati naslove “Kalinić najbolje pojačanje Serije A”, “Kalinić najisplativiji napadač u Serije A”, “Kalinić u najboljoj momčadi Serije A ove sezone”, “Kalinić donio slavlje Fiorentini”...

– Ha, ha, nije loše kad tako čitate. Ne mogu dati neko posebno objašnjenje. Puno toga se poklopilo. U Dnipru mi je bilo odlično, došli smo do finala Europske lige, ali želio sam novi izazov, na nivou više – kazao je Kalinić.

Njegovim kvalitetama oduševljen je trener Paulo Sousa. Baš on je, kada je napustio Basel i stigao u Firencu, inzistirao na Kaliniću. Procijenio je da je on taj koji mu treba. Kada je stigao poziv Kalinić nije dvojio, otišao je u Fiorentinu za manji novac od onog kojeg je dobivao u Ukrajini.

– To nije bitno, rekao sam vam da sam želio jaču ligu, jaku momčad. U Fiorentini sam sve to i dobio – kratko će Kalinić.

Zajedno s njim su Milan Badelj, koji igra odlično i standardan je u dresu “viola” te Ante Rebić koji još traži svoj pravi trenutak.

– Neka nas, lijepo nam je zajedno, ide nam dobro. Kao i svim našim igračima u talijanskoj ligi. Ovo je stvarno godina hrvatskih nogometaša u Serie A – kaže Kalinić.

Perišić i Brozović s Interom gledaju Italiju s vrha tablice, Mandžukić s Juventusom juriša za našima... Puno je tinte proliveno baš na taj rivalitet Kalinića i Mandžukića.

– Ma kakav rivalitet, mi smo prijatelji. A pokazali smo da i u dresu reprezentacije možemo zajedno – kazao je Kalinić.

Svaka čast svima, ali nekadašnji Hajdukov napadač prvo je hrvatsko ime na Apeninima. Već je počela licitacija, Napoli navodno nudi Fiorentini 40 milijuna eura za njegove usluge.

– Ne znam ništa, čuo sam, pročitao, ali mene zanima samo što bolje igrati za Fiorentinu, neka momčad pobjeđuje. Mi smo u utrci za prvaka Italije i kanimo biti tu do kraja. Lijepo mi je ovdje – rekao je Kalinić.

Teško je i zamisliti da bi se Fiorentina upustila u njegovu prodaju. Navijači “viola” sanjaju titulu prvaka, čekaju je od 1969. godine.

– Bilo bi lijepo otići na prvenstvo Europe kao prvak Italije – nasmijao se Kalinić.

Bivši izbornik Niko Kovač hladno ga je eliminirao iz reprezentacije, vratio ga tek pred kraj mandata, uskratio ga za odlazaka na SP u Brazilu, ali klasni napadač nema mu namjeru sada vraćati. Premda, imao bi što za reći...

Ćačić mu vjeruje

– Nije me zvao, i to je to. Ali, zato me zove Ante Čačić. Osjetio sam da mi vjeruje – kaže Kalinić.

Još par mjeseci, a onda će krenuli groznica Eura. Hrvatsku u Francuskoj čekaju Španjolska, Češka i Turska.

– Ova Hrvatska može daleko, može puno. Rijetko koja reprezentacija ima igrače u klubovima kakvi su Real, Barcelona, Juventus, Inter, Šahtar... Vrijeme je da napravimo nešto veliko, imamo se pravo nadati. Za početak idemo proći skupinu u kojoj je Španjolska favorit, ona je favorit za titulu prvaka. Ali, Češku i Tursku moramo proći. A dalje ćemo ići utakmicu po utakmicu – kazao je Kalinić.

>> Evo tko je najvrjedniji hrvatski nogometaš, a Modrića nema u prvih 100 na svijetu

Komentara 14

MA
..Marsijanac
21:48 06.01.2016.

Kalinic nije bio nigdje sve dok nije skinuo 8 Kg i dobio na brzini i ostrini. Duje Cop bi se morao ugledati na njega. Taj 'bezobrazluk',ostrina i brzina nedostaje i Kramaricu. Sto se tice Olica on bi trebao objesiti reprezentativnee kopacke i ustupiti mjesto mladjima.

DU
Deleted user
20:27 06.01.2016.

Bravo Kaliniću . Odilčan si.

Avatar mister.N@
mister.N@
21:12 06.01.2016.

ostani skroman i trpaj svaka cast :)

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije