Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 122
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNA RIJEČ

Nikola Jurčević piše za VL: Nemojmo tražiti krivce, Dinamo je igrao herojski

Atena: Utakmica AEK i Dinamo u 3. pretkolu UEFA Lige prvaka
Foto: Marko Lukunic/PIXSELL
1/14
20.08.2023.
u 07:00

Znam da će igračima Dinama sigurno trebati nekoliko dana da shvate što se dogodilo. No, ova momčad ima što reći u Europi

Još ćemo dugo prepričavati dramu i okolnosti u kojima je Dinamo izgubio uzvratnu utakmicu protiv AEK-a u trećem pretkolu Lige prvaka. Prst sudbine ili neka svemirska sila htjela je da Dinamo izbaci hrvatski nogometaš, Domagoj Vida, pogotkom u 100. minuti. Strašno, nevjerojatno... Dugo sam tražio pravu riječi za ono što smo vidjeli. S druge strane tišina je trajala neuobičajeno dugo... Mogu samo kazati da je to bila velika utakmica, s obzirom na okolnosti, herojska igra Dinama. Na kraju kako pogode one golove...

Nemam riječi. Na žalost, sve je na kraju otišlo na stranu AEK-a. Bez obzira na tužan rasplet, Dinamo nije bio impresioniran veći dio utakmice. Imali su kontrolu i nekoliko sjajnih pojedinaca, fenomenalnog Livakovića, Šutala, Petkovića... U tom ludilu i grotlu, na kraju su doživjeli nesretan poraz. Pravo je pitanje je li u tom kaosu uopće moguće donijeti nekakvu racionalnu i pametnu odluku na bilo kojoj razini.

Znam da će sada će naravno svi pričati o tome što se trebalo napraviti. Sada će svi biti pametni sa svojim idejama. No, kada svaku sekundu očekuješ kraj, sa svih strana sijeva, niti nemaš vremena za manevar. Dinamo je odigrao veliku utakmicu i poraz ne umanjuje taj moj dojam. Dinamo nije odstupio od svoje igre, tražio je kombinatoriku, bez straha. Nismo ni mogli vidjeti sve što se događalo na kraju.

Često puta vidio sam da tu mirnoću u ovakvim završnicama ne mogu imati niti puno bolje momčadi od Dinama. Ma nema smisla pričati o tome što se moglo još napraviti. Ne bih tražio krivca u ovoj situaciji. U tom grčkom grotlu jednostavno su na kraju ugurali te lopte u mrežu. Odmah nakon utakmice pričao sam s čovjekom pored sebe u kafiću. Prije pogodaka bio si heroj, a sada će svi pitati što nije ušao ovaj ili onaj. Hoću kazati, tu nikada nema garancije. Znam da će igračima Dinama sigurno trebati nekoliko dana da shvate što se dogodilo.

Najprije ta kompletna tenzija pred utakmicu bila je nevjerojatna. Dečki su, ukupno gledajući, fizički i psihološki odlično reagirali. Bez obzira na ovaj rezultat, Dinamo je pokazao da ima što reći u Europi. Naravno, svi bismo voljeli bogatiju Ligu prvaka i atraktivne protivnike. Europska liga je po mjeri Dinama.

A sinoćnja priča iz Grčke još je jedna potvrda kako se u svemiru ciklusi stalno zatvaraju. Domagoj Vida jednom je Dinamo u nadoknadi odveo u Ligu prvaka, a sada je to uskratio svom bivšem klubu. Još se sjećam Ludogoreca, a ovaj ćemo pogodak pamtiti još duže.

Komentara 10

MI
Misko12
09:35 20.08.2023.

Koji nikola jurčević, koji žuti, biščan. Nemaju pojma osim laprdat. Onaj bitorajac mi nije simpa, ali je sve rekao kako stvari stoje, a nije bio ni igrač ni trener. U 2 ove utakmice da nije bilo live katastrofa, ni jedne izrađene akcije, nemaju snage, kad se treba mijenjati kopa trener nos. Biščan kaže trebaju mu igrači, koji, pa on ima oko 6,7 reprezentativaca, pa koliko ih ima aek. Kaže teško mu je, pa nek ode ali gad neće jer ćekat će otkaz da dobije otpremninu i da je podijeli sa kumom. A nama mamić nije bio dobar

KU
Kujttim
08:13 20.08.2023.

Bišćan je 20 dana 3 utakmice izgubio preokretima, praktički poslije 90-e minute. Hajduk i AEK u Maksimiru i sinoć AEK. Nisam stručnjak i ne znam koliko je mijenjao, tj. da li je koristio taktičke izmjene u tih zadnjih nekoliko minuta, samo znam je sinoć Livaković bio vrhunski i da bez Livakovića, Šutala i Ivanušeca, a sa trkačkim mogućnostima Brune Petkovića to ne izgleda obećavajuće. Dakle, ako 3 dobivene utakmice izgubiš u sudačkoj nadoknadi onda je jasno da u trener nema onaj smirujući i motivacijski faktor da dobivene utakmice finalizira.

BP
Besposlen pop
07:52 20.08.2023.

Nikola, molim da nas poštedite ovih alibi komentara! “… Mogu samo kazati da je to bila velika utakmica, s obzirom na okolnosti, herojska igra Dinama. Na kraju kako pogode one golove...” Pa samo nogometni slijepac nije vidio da je pitanjee trenutka kad će AEK dati gol u tim razdobljima potpune dominacije, kako u Zagrebu tako i dole

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije