Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 165
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
STRUČNJACI SAVJETUJU

Niko, obiđi igrače jer krivi čovjek ne smije u svlačionicu

Kovač predstavljanje (1)
Luka Stanzl/PIXSELL
18.10.2013.
u 09:00

Novi izbornik nema puno vremena i do dodatnih kvalifikacija mora promijeniti karakter reprezentacije.

Ne sjećamo se kad je jedan izbornik, kao što je to sad slučaj s Nikom Kovačem, dobio takvu podršku javnosti, ali i nogometnih stručnjaka. Čak i kad Niko ne bi uspio odvesti Hrvatsku u Brazil, dojam je da ga se za to uopće ne bi krivilo jer svi su svjesni da je Hrvatska krenula jako nizbrdo i da će taj kotač biti teško zaustaviti.

No Niko je zaslužio da to proba učiniti iako je pitanje što može u ovih mjesec dana do dodatnih kvalifikacija.

Pripremiti se za suparnika

– Kovač je zaslužio priliku, mi i nemamo trenera, osim možda Cice Kranjčara, koji rade taj posao. Niko je dobar izbor jer je najbliži i Savezu, jer poznaje igrače pa tako vjerojatno i probleme. Iako, ne znam je li dobra odluka i za njega i za Savez da se već sada dogovore za nastavak posla nakon ovih dviju utakmica – kaže Otto Barić koji je i naznačio što u ovih mjesec dana Niko može učiniti:

– Mora otići do naših reprezentativaca, do njih nekoliko, te ozbiljno porazgovarati, da se još bolje upozna sa stanjem u svlačionici. Jer, dok se ostale reprezentacije dižu, naša je u padu. I ono na čemu može raditi i u čemu bi mogao imati uspjeha, to je homogeniziranje momčadi. Jer ona to sad nije.

– Svakako u ovo vrijeme mora porazgovarati sa reprezentativcima – složio se Igor Pamić s Ottom Barićem.

– Ne treba od nogometa raditi filozofiju, važno je da Niko obrati pozornost na probleme koje imamo, a imamo ih. Igrao je s nekima od tih igrača, zna ambijent i atmosferu. U tih mjesec dana treba se pripremiti za suparnika kojeg ćemo izvući, dobro ga analizirati i probati izvući maksimum u te dvije utakmice. Dobro je što naši igrači imaju taj duh i dobro reagiraju kad je najpotrebnije. Mislim da se objektivno više od toga i ne može napraviti, mora imati i sreće, da mu se igrači ne ozlijede i slično. Ali svakako mora obići dečke da detektira sve probleme, da vidi pravo stanje jer očito je nešto poremećeno. Ne znam što, nisam dovoljno unutra, a ne bi bilo korektno da o tome razglabam. Ali sigurno je da ih on može psihološki podići – zaključio je Pamić.

Moraju se skupiti

Slično razmišlja i iskusni Ilija Lončarević. – Od svih on igrače pozna najbolje i znat će dobiti od njih ono što traži – karakter. Moraju se skupiti, u svlačionici ne smije biti nijednog krivog čovjeka. Niko se može pripremiti za te dvije utakmice doigravanja, obići igrače tako da ima manje posla u tih desetak dana koliko će biti na okupu – kazao je Lončarević.

>> Kovač: Računam na sve Štimčeve igrače pa i na Strinića i Lovrena

 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije