Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 36
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Debakl

Niko Kovač već nakon prvog kruga mora kući: Tražio je igru, mijenjao formacije, pa se na kraju izgubio

Croatia's coach Niko Kovac speaks with player Mario Mandzukic after being defeated by Mexico in their 2014 World Cup Group A soccer match at the Pernambuco Arena in Recife June 23, 2014. REUTERS/Eddie Keogh (BRAZIL  - Tags: SOCCER SPORT WORLD CUP)
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
24.06.2014.
u 09:06

Niko Kovač nije na SP-u položio prvi test, ali predsjednik HNS-a Davor Šuker poručuje: izbornik je siguran!

Bijela košulja bila je mokra, oči pomalo suzne, kosa mu je padala po licu, pogled je bio izgubljen... Niko Kovač bio je utučen. Tražio je rečenice, tražio je pravi odgovor na to što se dogodilo njegovim dečkima. Dogodio im se, na žalost svih navijača koji su klasično uplovili u euforiju, koji su u nogometu tražili utjehu i malo sreće klasični nokaut. Legendarni Rafa Marquez, Guardado i Chicharito za velikih, bolnih i toliko tužnih Meksiko Hrvatska 3:1!

Nismo mogli trčati

Niko Kovač je u svom prvom pravom trenerskom poslu ipak pokazao da je naturščik. Poput Mirka Jozića 2002. i Zlatko Kranjčara 2006., ni Niko Kovač s vatrenima nije uspio i rastužili su naciju. Koja je nakon Kameruna sanjala francusko ljeto 1998. Ali, želje su jedno, takva se generacija rađa jednom u sto godina. Nekadašnji kapetan kockastih sa svojim bratom i vatrenima nije uspio proći skupinu na SP-u.

Meksiko je bio bolji. Uzdao sam se u našu kvalitetnu igru u prekidima. A pali smo nakon dva prekida. U nastavku nismo očito mogli, oni su bili bolji. Ma, još jednom im moram čestitati, svaka im čast, želim im puno uspjeha u osmini finala govorio je Niko Kovač.

Jeste li mogli drukčije postaviti igru, je li nedostajao zadnji vezni igrač kao što su Brozović ili Vukojević. Vi ste bili defenzivni vezni?

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Sada će se javiti mnogi i pričati da sam mogao ovako ili onako. Ovo je bila moja vizija, moj put. Na žalost, nismo uspjeli i idemo kući. Moram se zahvaliti svim našim navijačima, prije svega onima koji su došli u Brazil, a onda i svima koji su bili uz nas tijekom cijelog turnira zaključio je izbornik Niko Kovač.

Ni sparing-partner

Kovač je ostao vjeran ideji da igra bez defenzivnog veznog. I bez "fantazista". No, Modrić i Rakitić, pa Pranjić (?), poslije i Kovačić nisu uspjeli zadržati loptu, nisu se uspjeli nametnuti suparniku. Nije bilo kvalitetne okomite lopte, nije bilo dobrog proigravanja za napadače.

U prvom dijelu bili smo više sparing-partner. Guardadov udarac zaustavila je vratnica. U nastavku nismo bili ni sparing-partner, Meksikanci su nas slomili, kao da su pojeli puno čilija u poluvremenu. Nije nam pomogla niti pomoć suca. Uzbekistanac Irmatov nije dosudio kazneni udarac za Meksiko. Marquez i društvo bili su prejaki. Hrvatska ide kući, a ostaje jedno pitanje – hoće li Niko Kovač nakon svega dobiti novu prigodu! Tražio je igru, mijenjao formacije i na kraju se posve izgubio. Davor Šuker tvrdi: Izbornik je siguran.

>>Bolji smo od prikazanog, ali prvo si to mora priznati i Niko Kovač

>>Luka Modrić: Da, ovo je neuspjeh generacije, jako sam razočaran ispadanjem!

Komentara 58

DU
Deleted user
09:17 24.06.2014.

nitko nije objasnio što Rakitič, kao 2 najbolja EU špica, je radio 30 metara od naseg gola dok su corluka i lovren se dodavali ne dajući mu niti loptu. Kako da to nitko nije komentirao a tako očigledno???

ZA
zagreb1111111111
09:29 24.06.2014.

Jesu ti naši odigrali 1 dupli pas ? 1 ?Nisu .Onda to nije nogomet.

ZA
zagreb1111111111
09:34 24.06.2014.

Što je Niko s njima radio ? Istezanje ? Kombinatorika, paseve slobodnjake izgleda da nije. Svatko je trčao svoje. Kao muhe bez glave.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije