Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 4
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EURO PRIORITET

Niko Kovač spreman za Italiju, protiv Argentine igra s rezervama!

Niko Kovač
Foto: Drago Sopta/HNS
06.11.2014.
u 10:35

– Savez živi od novca i naravno da smo morali igrati prijateljsku utakmicu – rekao je Kovač

Izbornik Niko Kovač potvrdio je ono što se sumnjalo, Hrvatska će u prijateljskoj utakmici s najjačom postavom Argentine (12. studenog, London) igrati s drugom ekipom!

– Ne bih to zvao rezervnom momčadi ili B ekipom jer su to sve reprezentativci – rekao je izbornik, ali kad se pogleda popis onih koje će suprostaviti finalistima Svjetskog prvenstva, teško je ne razmišljati na način da su to većinom igrači iz drugog plana.

Dakle, riječ je o L. Kaliniću, Vargiću, Striniću, Schildenfeldu, Vrsaljku, Miliću, Jedvaju, Leovcu, Leškoviću, Tomečaku, Kovačiću, Badelju, Haliloviću, Antoliću, Jajalu, Rogu, N. Kaliniću, Rebiću, Čopu i Sharbiniju. U Zagrebu pak ostaju Subašić, Srna, Ćorluka, Lovren, Vida, Modrić, Rakitić, Pranjić, Perišić, Brozović, Mandžukić , Olić i Kramarić.

– To je momcima veliki izazov, izlog za njih i prilika da dokažu kako im je mjesto u reprezentaciji. Jer, ako im Argentina nije motiv da daju maksimum, onda su "fulali" profesiju. No vjerujem da će sve biti na visini zadatka i da ćemo izvući dobar rezultat – smatra izbornik i dodaje da je za sve saznao svega dan prije:

– Mislio sam da igramo s Amerikancima, sve je bilo spremno, a onda me predsjednik nazvao (saznao je dan prije medija, nap.a.) i objasnio da je Argentina imala bolju ponudu. Savez živi od novca i naravno da smo morali igrati prijateljsku utakmicu. To što je u srijedu, a ne poslije Italije je zbog termina. Da s Talijanima igramo u četvrtak umjesto nedjelje, onda bismo prijateljsku igrali u nedjelju, ali ovako ne stignemo jer je posljednji termin utorak (18. studenog, op. a.) i to bi igračima bilo previše. Uostalom, razgovarao sam s njima i odlučili smo zajedno da je ovako najbolje. Oni koji ne igraju s Argentinom ostaju u Zagrebu i imat će lagani trening, na kojem me neće biti, ali ionako neće na njemu biti taktike, samo razgibavanje.

Očito je da Niko Kovač nije zadovoljan, nije to u svom tonu mogao prikriti, ali svjestan je kako situacija funkcionira i mora se tome prilagoditi. Nada se da će ipak za Italiju sve biti spremno.

– Čeka nas teška utakmica, podrška s punog stadiona, ali sve ćemo poduzeti da odgovorimo na sve što nas čeka na pravi način, kao u Bugarskoj – kazao je izbornik i osvrnuo se na čak šestoricu reprezentativaca iz Rijeke:

– Dokazali su u europskim natjecanjima da se mogu nositi s najjačim momčadima u Europi i uz to većina igrača ima hrvatske putovnice, a znate i sami koliko je Hrvata u Dinamu.

POPIS REPREZENTATIVACA:

L. Kalinić, Vargić, Strinić, Schildenfeld, Vrsaljko, Milić, Jedvaj, Leovac, Lešković, Tomečak, Kovačić, Badelj, Halilović, Antolić, Jajal, Rog, N. Kalinić, Rebić, Čop, Sharbinij, Subašić, Srna, Ćorluka, Lovren, Vida, Modrić, Rakitić, Pranjić, Perišić, Brozović, Mandžukić , Olić i Kramarić.

>> Rijeka s čak šest igrača, Manchester City samo četiri, a Barcelona dva...

Komentara 8

ZE
zekoslavmrkva
10:39 06.11.2014.

Vjerojatno su mu otisli svi igraci pa igra sa rezervama ..

Avatar Radoboj_
Radoboj_
12:00 06.11.2014.

Neznalica je Kovač do sada pozvao sve moguće igrače, stoga ovaj poveći popis više nikoga ne može iznenaditi.

KO
kontrasvegaisvakoga
13:53 06.11.2014.

vjerojatno nije pametno igrat s argentinom pred italiju...ali opet, profesionalci da ne mogu odigrat dvije utakmice zaredom na visokoj razini, to je isto tako smiješno. a povrede...pa povrede se i na treningu događaju, to nije isprika.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije