Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 140
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
OBJAVLJEN POPIS

Nijemci zadali Srbima bolan udarac, mlada zvijezda Bayerna pozvana u reprezentaciju

Bayern Munich - Lazio Rome
Tom Weller/DPA
14.03.2024.
u 15:33

Nagelsmann je također odlučio da ne izabere Leona Goretzku i Sergea Gnabryja iz Bayern Münchena, kao ni Matsa Hummelsa iz Borussije Dortmund

 

Njemački izbornik Julian Nagelsmann imenovao je šest debitanata, uključujući tinejdžera Bayern Münchena Aleksandra Pavlovića, za prijateljske međunarodne utakmice protiv Francuske i Nizozemske kasnije ovog mjeseca u posljednjim testovima prije EURA 2024. na domaćem terenu.

Nagelsmann je također odlučio da ne izabere Leona Goretzku i Sergea Gnabryja iz Bayern Münchena, kao ni Matsa Hummelsa iz Borussije Dortmund. Umjesto toga odlučio se za 19-godišnjeg Pavlovića u formi koji je odigrao izvanrednu sezonu kao defenzivni vezni igrač.

Senzacionalna kampanja VfB Stuttgarta u Bundesligi nije prošla nezapaženo s Waldemarom Antonom, Maximilianom Mittelstaedtom i Denizom Undavom, koji su također zaradili svoje prve pozive. Maximilian Beier iz Hoffenheima i Jan-Niklas Beste iz Heidenheima upotpunjuju popis debitanata.

Popis također uključuje veznog igrača veterana Real Madrida Tonija Kroosa, koji je nedavno najavio povratak u reprezentaciju, i vratara Manuela Neuera, koji se vraća nakon duge odsutnosti zbog ozljede nakon loma noge u prosincu 2022.

Nagelsmann koji je preuzeo dužnost nakon otpuštanja Hansija Flicka u rujnu, imao je početak s pobjedom i remijem tijekom turneje u SAD-u u listopadu nakon čega su uslijedila dva uzastopna poraza u Austriji i kod kuće protiv Turske u studenom.Sada je u Njemačkoj sve veći pritisak da Nagelsmann i njegov tim počnu pobjeđivati manje od 100 dana uoči EURA.

"Nakon utakmice s Turskom znali smo da se stvari moraju promijeniti. Nakon nedavnih rezultata koji nisu bili dobri, razgovarali smo o tome koliko veliku promjenu moramo napraviti", rekao je Nagelsmann na konferenciji za novinare. "Htjeli smo vidjeti neke igrače drugačijeg profila. Vrata nisu zatvorena ni za koga", rekao je.

Njemačka putuje u Francusku 23. ožujka prije nego što tri dana kasnije ugošćuje Nizozemsku. Nijemci počinju EURO protiv Škotske 14. lipnja, a također se susreću s Mađarskom i Švicarskom u skupini A.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije