Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 91
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Neshvatljivo

Nijemci kritiziraju: Čilić je pobjednik koji nikoga nije oduševio

Marin Čilić
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
10.09.2014.
u 17:20

"Sve se svodilo na servis, ali tenis može ponuditi puno više od toga. Naravno da je to veliko dostignuće kad se lopticu preko mreže nabije 215 kilometara na sat, ali tenis nudi i puno više"

Osvajanje US Opena za Marina Čilića postignuće je karijere, a za Hrvatsku jedan od najvećih sportskih uspjeha u povijesti. I dok ga cijeli svijet hvali i piše o njegovu napretku pod vodstvom Gorana Ivaniševića, uvijek se nađe netko tko i u takvim trenucima koristi medijski prostor da bi kritizirao. A upravo to napravio je Carsten Harms, kolumnist njemačkog Hamburger Abendblatta u tekstu pod naslovom "Marin Čilić – pobjednik koji nikoga nije oduševio."

"Hrvatski tenisač zasluženo je osvojio US Open, onaj tko u četvrtfinalu, polufinalu i finalu dobije susrete bez izgubljenog seta, opravdano je došao do uspjeha. Razumljivo je da je Čilić u Hrvatskoj narodni heroj, ali će također morati živjeti s činjenicom da međunarodna teniska zajednica nije ushićena njegovom igrom", piše Harms u svom tekstu pa dodaje:

"Sve se svodilo na servis, ali tenis može ponuditi puno više od toga. Naravno da je to veliko dostignuće kad se lopticu preko mreže nabije 215 kilometara na sat, ali tenis nudi i puno više: lobove, voleje, slice i topspin udarce, promjenu tempa i taktičke finese", zaključak je njemačkog kolumnista.

Ipak, treba naglasiti da je ovo jedno izdvojeno mišljenje i da se mnogi s njim ne slažu. A upitno je je li spomenuti novinar uopće gledao finale jer u njemu se moglo vidjeli i lobova i voleja i puno lijepih poena. Istina, Čilić je dosta toga riješio servisom, ali nije njegova krivica što mu protivnik ne može vratiti ni početni udarac. A kad smo već kod njegova stila igre, čak mu je i komentator na Eurosportu odao priznanje još tijekom susreta.

"Čilić igra fenomenalno, ponovno podsjeća na Đokovića. Nishikori je nemoćan, što god pokuša, Čilić ima rješenje. Uz to, sjajno se kreće i ništa ne prepušta slučaju. Igra zaista lijepo" govorio je komentator. Stoga, mišljenje njemačkog kolumnista zaista ne treba uzimati kao relevantno...

>>Marin ima dovoljno samopouzdanja da pobijedi i Đokovića

>>Čilić otkrio Lettermanu o čemu je 'razmišljao' tijekom finala US Opena!

Komentara 25

Avatar x-y
x-y
18:38 10.09.2014.

ma uopce nije vazno sto tamo neki Saban nijemac pise gluposti i nebuloze... Samo ti nama Marine osvajaj turnire i nabijaj lopticu 215 kilometara na sat..nama se to jako svidja!! Ako neki igrac posjeduje takvo umijece, neka i sam nabijaa po 215 na sat.. Eeee,pa nemoze to svatko!!!

CR
CroatianMoyo
17:54 10.09.2014.

Po kojem je to kriteriju, molim lijepo, ovaj članak zaslužio da ga Večernji list uopće prenosi na svoje stranice? Čini mi se, jedino kvalitetom Večernjeg... na žalost.

DU
Deleted user
18:22 10.09.2014.

Isto kao i vaši nogometaši koji su prije neki dan popušili od oslabljene Argentine.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije