Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 114
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZANIMLJIVO U RIMU

Nijedan igrač nije napravio u Ligi prvaka više od ključnog čovjeka Bayerna. Mogao bi izjednačiti rekord

Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
LEONHARD SIMON/REUTERS
14.02.2024.
u 08:00

Bayernovi navijači kazat će kako su gostovanja njihove momčadi u Europi uvijek vrijedna putovanja! Naime, dobili su sedam od posljednjih osam gostujućih utakmica u Ligi prvaka, a jedini poraz u ovom razdoblju bio je 0:3 protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu u travnju 2023. godine.

Zanimljivo će danas biti u Rimu gdje Lazio dočekuje Bayern u prvoj utakmici osmine finala Lige prvaka. Ove dvije momčadi jednom su se susrele u Ligi prvaka. Bilo je to u sezoni 2020.-2021. kada su Bavarci bili bolji u obje utakmice osmine finala. U Rimu su pobijedili s 4:1, a u Münchenu s 2:1.

Hoće li se Bavarci opet dobro postaviti? U posljednjih 11 sezona Bavarci nikada nisu izgubili prvu utakmicu osmine finala. Ostvarili su sedam pobjeda i četiri remija. Zahvaljujući i tom dobrom startu, prošli su do četvrtfinala u 11 od posljednjih 12 sezona u Ligi prvaka. Samo su protiv Liverpoola u sezoni 2018./19. ispali u ovoj fazi.

GALERIJA Bjelica udario Bayernovu zvijezdu

Bundesliga - Bayern Munich v Borussia Moenchengladbach
1/6

Vrijedi spomenuti da su Nijemci pobijedili u svakom od zadnjih pet susreta u Ligi prvaka s talijanskim protivnicima, uključujući dva gore spomenuta susreta s Lazijem. Zapravo, Bayern je neporažen u 12 utakmica Lige prvaka protiv momčadi Serie A od 2:3 poraza kod kuće od milanskog Intera u ožujku 2011. Lazio je, s druge strane, izgubio pet od zadnjih šest susreta s njemačkim momčadima – iznimka je pobjeda 3:1 nad Dortmundom na početku sezone 2020./21.

Bayernovi navijači kazat će kako su gostovanja njihove momčadi u Europi uvijek vrijedna putovanja! Naime, dobili su sedam od posljednjih osam gostujućih utakmica u Ligi prvaka, a jedini poraz u ovom razdoblju bio je 0:3 protiv Manchester Cityja u četvrtfinalu u travnju 2023. godine.

Nijedan igrač nije bio izravno uključen u više golova u ovosezonskoj Ligi prvaka od Harryja Kanea. Bayernov engleski ključni čovjek upisao je četiri pogotka i tri asistencije – samo Bukayo Saka, Galeno i Jude Bellingham trenutačno također imaju sedam golova. Prije Kanea, samo su Kingsley Coman, Miroslav Klose i Franck Ribéry imali toliko pogodaka i asistencija zajedno u svojih prvih šest nastupa Ligi prvaka za Bayern, otkako je 2003. počelo detaljno prikupljanje podataka. Nastavi li ovaj 30-godišnjak ovako, mogao bi uskoro izjednačiti svoj rekord od devet pogodaka iz sezone 2017./18.

VEZANI ČLANCI:

U drugoj današnjoj utakmici osmine finala Paris Saint-Germain dočekuje Real Sociedad u želji da izbjegne treće uzastopno ispadanje iz Lige prvaka, šesto u osam sezona.

Unatoč izdašnom trošenju, PSG se često mučio u ovoj fazi natjecanja iako je stigao do finala i polufinala u uzastopnim sezonama 2020. i 2021. Real Sociedad sigurno neće biti lagan zalogaj bez obzira na to što Španjolci igraju svoju jedinu Ligu prvaka u zadnjih deset godina. Ne treba podcijeniti da su skupinu završili ispred milanskog Intera, što dovoljno pokazuje da su se dobro snašli. No PSG, višegodišnji europski gubitnik, zaista nema izgovor da ne dođe do četvrtfinala prvi put u tri godine. Jer, objektivno su Francuzi bolja momčad na svim pozicijama. 

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije