Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 56
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nastavak kvalifikacija za EP možda bez naših susjeda

Nije šala: Fifa bi 1. travnja mogla suspendirati BiH

'FIFA President Sepp Blatter gestures on the stage during the Czech Republic\'s Football Player of the Year 2010 award ceremony on February 7, 2011 in Prague as he congratulates Czech legendary midfie
'MICHAL CIZEK'
07.03.2011.
u 23:48

Kamen smutnje je NS Republike Srpske. On ne želi odustati od tročlanog predsjedništva koje u Uefi i Fifi ne prihvaćaju

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz središta Fife, nastavak kvalifikacija za Euro mogao bi se igrati bez reprezentacije Bosne i Hercegovine. Krovna svjetska nogometna institucija zaprijetila je da će BiH biti izbačena ako se do 1. travnja ne izabere jedan predsjednik koji će voditi savez.

Mnogima će to biti izvanredan predložak za prvotravanjske šale, no situacija u nogometu u BiH i te kako je ozbiljna. Kamen smutnje je Nogometni savez Republike Srpske koji ne želi odustati od starog modela po kojemu savezom upravlja tročlano predsjedništvo.

Na zadnjoj skupštini tog saveza odbijena je svaka pomisao na ustupak i suradnju. Sljedeća skupština NS Republike Srpske zakazana je za 11. ožujka, no iluzorno je očekivati da će se njihov stav promijeniti.

– Srbi neće podržati novi ustroj saveza. Oni će ostati pri svom stavu. Dok se ne dogode ustavne promjene, neće biti promjena u sportu – ističe Iljo Dominković, dopredsjednik Nogometnog saveza BiH, te dodaje da se oni pozivaju na odluku iz Lausanne 1997. godine, kada je odlučeno da savez vodi tročlano predsjedništvo koje se rotira.

– Ne možemo prihvatiti ukidanje tročlanog predsjedništva NS BiH jer ono omogućuje ravnopravnost – rekao je predsjednik NS RS Mile Kovačević.

Doduše, posljednji vlak za spas nogometa u BiH mogao bi biti 29. ožujka na skupštini Nogometnog saveza BiH kojoj će biti nazočno 60 delegata, dvadeset iz svakog entiteta. Da bi prošao prijedlog o jednom predsjedniku, trebat će 45 glasova.

Ako suspenzija stupi na snagu 1. travnja, Fifa i Uefa postavit će jednog svog člana da vodi savez Bosne i Hercegovine.

Komentara 2

GA
garincha
01:47 08.03.2011.

...BiH ce biti izbacena ako se do 1.travnja ne izabere jedan predsjednik...Ma nemoj!A nas ce kao ostaviti sa dvojicom predsjednika!

GA
garincha
01:53 08.03.2011.

...29.ozujka na skupstini Nogometnog saveza BiH kojoj ce biti nazocno 60 delegata,dvadeset iz svakog entiteta!Znaci,u BiH postoje TRI entiteta!Ovo kao da su napisali oni iz Haga koji ce,pored ostalog,i za treci entitet biti uskoro nagradjeni sa jedno 250 godina robije!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije