Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 120
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARIO CVITANOVIĆ:

Nije bitno što smo prvi, rezerve Rijeke su opasne

Mario Cvitanović
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
10.08.2017.
u 14:25

- Očekuje nas dobra Rijeka, bez obzira na priče o izostancima. Pokazala je u ovom dijelu prvenstva i prošle sezone da je šampion. Mi sutra igramo protiv šampiona.

Trener Dinama Mario Cvitanović najavio je derbi na Rujevici koji je na rasporedu u petak, 11. kolovoza, s početkom u 19 sati: 

- Očekuje nas derbi i veselimo se toj utakmici. Idemo pružiti što bolju igru i idemo svakako na pobjedu. Veselimo se punom stadionu i novim iskušenjima. Treba nastaviti gdje smo stali, ispraviti neke loše stvari i potencirati one dobre. Radimo i komuniciramo, treba ostati čvrsto na zemlji i u derbiju i u svakoj sljedećoj utakmici. Svaki je dan novo dokazivanje.

Kakva ih Rijeka čeka na Rujevici? 

- Očekuje nas dobra Rijeka, bez obzira na priče o izostancima. Pokazala je u ovom dijelu prvenstva i prošle sezone da je šampion. Mi sutra igramo protiv šampiona. Međutim, ja želim da mi imamo gard pobjednika u svakom trenutku.

Što je s povratnikom Arijanom Ademijem

- Ademi se vratio, jako smo sretni zbog toga. Svakim treningom pokazuje sve više i sigurno da će nam biti značajan igrač u budućnosti. Pokazuje izvanredan karakter i vidi se da mu je sve lakše. Osjetio se mali pritisak u njegovom predstavljanju, ali bolji je svakim danom. Nezahvalno je reći koliko je dana ili mjeseci potrebno da dođe u optimalnu formu. Pauza od dvije godine jako je puno. Pozitivno sam iznenađen njegovim stanjem i vjerujem da će nam on biti najveća podrška na Rujevici.

Tko će konkurirati za derbi? 

- Svi igrači osim Ademija konkuriraju, a tko ide na put i tko će igrati na Rujevici ostavit ćemo za nakon današnjeg treninga. Ademi ostaje u Zagrebu, ima sutra testiranja. Nema razloga za preveliku rotaciju u momčadi. Teren pokazuje i dokazuje da li si spreman ili nisi. Treniramo svaki dan, gledamo stanje igrača i sigurno da će najspremniji igrati. Bilo bi preopasno za igrače i za momčad da ne izađe 11 najspremnijih protiv Rijeke.

Koju taktiku ima stožer Dinama

- Analizirali smo Rijeku. Oni su momčad i ekipa koja zna što želi u svakom trenutku. Zato su bili tako dobri protiv Salzburga, a i prije toga. To ih čini jakima. Sigurno da ćemo i dalje raditi na pronalasku kontra igre za njihovu igru. Ali trebamo ostati svoji. Svaka nam je pobjeda bitna, kao i svaki dobar rezultat. Stabilna igra je ono što donosi mir. Interesira me moja ekipa, koliko oni izvršavaju zadatke na terenu. Ponekad je bolje, nekad lošije, a treba i doza sreće u svemu. Bitan je stav. Tek uz to sve možemo biti zadovoljni.

Dinamo je trenutno vodeća momčad lige, ali odrađene su utakmice tek četiri kola.

 - Bodovi su bitni, ali ovo je što sam naveo dugoročno je puno bitnije. Ne bojim se ničega, a što se tiče nazovimo ih "rezervama Rijeke", u Osijeku smo dobili dokaz da nema rezervnih i prvih, samo onih koji su određenom trenutku na terenu. Satko ima pravo biti najbolji, a mi nemamo pravo razmišljati na način da fali nekoliko igrača suparničkoj momčadi. Igramo za sebe, respekt prema svakom klubu i igraču, ali bitan je naš gard - rekao je Cvitanović i dodao:

- Ne gledam tablicu u ovom trenutku, nebitna je. Početak je, premalo je kola odigrano i još uvijek sve ekipe nisu uhvatile stabilnost kakvu žele. Prerano je gledati samo bodove i donositi zaključke na temelju toga. Plan je da mi budemo bolji nego što smo bili. Ako budemo, onda nam se šansa povećava. Dinamo je ekipa koja je još uvijek u izgradnji.

Na kraju je Cvitanović istaknuo važnost momčadi.

- Dinamo nije pojedinac nego klub. Moramo biti momčad, zato neću pričati o pojedincima. Na taj način ne želim niti razmišljati jer je i njihovo stanje nekad bolje, a nekad lošije. Donošenje odluka i zaključaka o pojedincima vrlo se brzo mijenja ovisno o situaciji. Bitna je isključivo momčad.

Komentara 2

ST
stefj
15:02 10.08.2017.

Cvitanović je pogodio izmjenama protiv Hajduka, što je pokazalo neke ozbiljne probleme koje ima u slaganju ekipe... Očito ima neku ideju koju želi da igrači prate, onda postavi igrače koji jednostavno to nisu u stanju. Tek kada je izvadio Ćorića i Hodžića, mogle su se vidjeti obrisi igre koju navodno Cvitanović želi, no daleko je to od uigrane ekipe. Puno je tu posla, a puno suprostavljenih interesa, tko mora igrati, na kojoj poziciji, koka se planira prodati, itd... Pitanje da li će Cvitanović u takvoj situaciji uspjeti sprovesti svoju ideju, da uopće dobijemo priliku valorizirati ideju igre i ocijeniti ga kao trenera. No, s druge strane, to i je posao trenera, raditi kompromise i istovremeno izvući maksimum iz ekipe...

BI
binki
17:20 10.08.2017.

Čitam transfer Pivarića 2 milje eurića .kolko Dinamu ide ? 350 kuna ?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije