Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Obranili naslov

Nigerija osvojila naslov svjetskog prvaka, samo ju je Hrvatska pobijedila!

Nigerija U-17
Foto: Reuters/PIXSELL
1/6
09.11.2015.
u 10:31

Hrvatska se tako može pohvaliti da je jedina pobijedila prvaka, a da je u četvrtfinalu zaustavljena od finalista Malija.

Nogometaši Nigerije obranili su naslov svjetskih prvaka u uzrastu do 17 godina. U finalu SP-a. koje se održavalo u Čileu, pobijedili su Mali sa 2:0 i zasluženo osvojili zlato.

Nigerijci su veliku priliku za vodstvo imali već u 4. minuti, ali Ebere nije iskoristio jedanaesterac, a prvo poluvrijeme završilo je bez golova. U nastavku su ipak uspjeli slomiti Mali i slaviti golovima Osimhena (56.) i Bamgboyea (59.).

Zanimljivo, Nigerija je upisala sve pobjede na prvenstvu, osim u jednoj utakmici. U posljednjem susretu u skupini Hrvatska ih je pobijedila sa 2:1 i tako izborila plasman u drugi krug, a Nigerijcima je to bio jedini poraz u posljednjih 14 susreta na svjetskim prvenstvima tih uzrasta.

Hrvatska se tako može pohvaliti da je jedina pobijedila prvaka, a da je u četvrtfinalu zaustavljena od finalista Malija.

Inače, Belgija je osvojila broncu, u sjajnoj utakmici za treće mjesto pobijedila je Meksiko 3:2. Gol vrijedan medalje u sudačkoj nadoknadi postigao je Vanzeir.

>>Video golova pogledajte OVDJE!

>>Hrvatska svladala svjetske prvake i prvi put u povijesti prošla u drugi krug!

Komentara 3

BR
brzopuc
11:27 09.11.2015.

Kad su ovi pobjedjeni, onda nisu bili stariji, kao oni iz Malija. Kakvi licemjeri.

Avatar Lijekzabudale
Lijekzabudale
10:54 09.11.2015.

emigrant.

Avatar emigrant
emigrant
10:42 09.11.2015.

Ili je Mamić platio da Nigerijci puste jer njima to nije ništa značilo, a Hrvatska je mogla ispasti?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije