Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 16
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDE PREMA PLANU

Ni korona ih ne zaustavlja! U Hrvatskoj grade stadion koji će imati neviđeni luksuz

Stadion NK Osijek
Foto: NK Osijek
1/3
17.04.2020.
u 14:47

Novi stadion osječkog prvoligaša na Pampasu trebao bi biti dovršen u lipnju sljedeće godine. Trebao bi biti potpuno natkriven, a kapacitet mu je 12.000 mjesta.

Direktor NK Osijek Igor Galić ističe zadovoljstvo činjenicom da opća kriza, uvjetovana pandemijom koronavirusa, nije ostavila traga na radovima na novom stadionu osječkog prvoligaša na Pampasu.

 Na internetskom portalu NK Osijeka navodi se kako je završeno betoniranje svih temeljnih traka temeljnog roštilja na površini cijeloga stadiona kao i betonaža kvadratnih stupova istočne, sjeverne i južne tribine. U tijeku je nabava, doprema i ugradnja betona u okrugle stupove, dakle njihovo betoniranje. Istok je već gotov, a trenutno se radi na Sjeveru.
 Također,  aktualno je betoniranje armirano-betonskih nazubljenih kosih greda koje nose predgotovljene elemente tribina. Ti su radovi već završeni na Istoku dok se sada radi na tribini Sjever i Sjeveroistok.

U petom mjesecu očekuje se postavljanje montažnih elemenata. Dolaze gotovi elementi, koji se rade na drugom mjestu, sve je već naručeno i stiže u predviđenim rokovima. Izvođači svoje odrađuju zadanom dinamikom i nema nikakvih zastoja, ističe se u tekstu na internetskom portalu NK Osijeka.

Ovih dana se izvode radovi na izgradnji armirano-betonske konstrukcije, a u tijeku je dobava i ugradnja podtlačnog sistema odvodnje krovnih oborinskih voda. Paralelno se odvija nabava, doprema i montaža polietilenskih vodovodnih cijevi za izvedbu vodovodne i hidrantske mreže tribine Zapad te kanalizacijskih PVC cijevi. Istovremeno se radi na privremenom deponiranju, kao i razastiranju i zbijanju kamenog materijala u visini temeljnog roštilja. Takvi se radovi izvode i na lokalitetima parkinga Sjever, Zapad, glavni teren, kolni prilaz Jug i parkinga za kamione, a započelo je i fino planiranje donjeg ustroja parkirališta Sjever.

 Prema ranije objavljenim planovina novi stadion osječkog prvoligaša na Pampasu trebao bi biti dovršen u lipnju sljedeće godine. Trebao bi biti potpuno natkriven, a kapacitet mu je 12.000 mjesta. U okviru stadiona trebala bi biti i sauna, jacuzzi, ugostiteljski objekti, te fan shop.

Ključne riječi

Komentara 3

CR
crocro
15:07 17.04.2020.

I Dinamo će imati grandiozan stadion. Jednog dana u budućnosti. Možda i za 20-30 god, nećemo gledati na godinu, nije bitno. I moguće je da će imati nevjerojatnioh 10 000 sjedećih i možda natkrivenbih mjesta s mogućnošću dodatnog izvlaćenja 100-tinjak sjedalica koje možda neće biti natkrivene. Bravo za manje klubove Rijeku, Osijek, Hajduk je velik klub i ima stadion, ali ovi manji s modfernim stadionima vjerojatno će biti ideali za Dinamo. Umjesto da je Dinamo taj koji je započeo s modernim europskim stadionom, to se događa manjim klubovima. Čestitam. Dinamo ako i napravi stadion u daljoj budućnosti vjerojatno neće nadmašiti osječki niti po luksuzu niti po veličini.

PL
Playmaker
13:49 17.04.2020.

Bravo Slavonijo 😎😎🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷 Bravo NK.Osijek ! Bit će Grandiozno !!!! 😎😎🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷🇭🇷

Avatar Gerbil, the farming Troll
Gerbil, the farming Troll
17:28 17.04.2020.

Kao da svrha stadiona nije gledanje nogometa neho zderanje, lokanje i masaze. Bilo bi onda jos bolje da u sredini na krasnoj tratini naprave park.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije