Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 129
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
EUROPSKI NOGOMET

Newcastle i Luton odigrali spektakularnu utakmicu s osam golova

Champions League - Group F - Paris St Germain v Newcastle United
STEPHANE MAHE/REUTERS
03.02.2024.
u 18:20

Newcastle je u prvom poluvremenu vodio sa 1-0 i 2-1 golovima Seana Longstaffa (7, 23), no Osho (21) i Barkley (41) su uspijevali poravnati. U nastavku je Luton s dva gola u razmaku od tri minute stigao do prednosti od 4-2, strijelci su bili Morris (59-11m) i Adebayo (62). Ipak, uslijedio je brzi odgovor domaćih koji su stigli do 4-4 preko Trippiera (67) i Barnesa (73).

Spektakularnu utakmicu u 23. kolu engleskog nogometnog prvenstva u subotu su odigrali Newcastle United i Luton Town, a nakon brojnih preokreta i čak osam golova momčadi su podijelile bodove odigravši 4-4 (2-2).

Newcastle je u prvom poluvremenu vodio sa 1-0 i 2-1 golovima Seana Longstaffa (7, 23), no Osho (21) i Barkley (41) su uspijevali poravnati. U nastavku je Luton s dva gola u razmaku od tri minute stigao do prednosti od 4-2, strijelci su bili Morris (59-11m) i Adebayo (62). Ipak, uslijedio je brzi odgovor domaćih koji su stigli do 4-4 preko Trippiera (67) i Barnesa (73).

Do kraja se rezultat nije mijejao pa je Newcastle deveti sa 33 boda, dok je Luton skočio iz zone ispadanja, na 16. mjesto sa 20 bodova, koliko ima i 17. Nottingham Forest, dok 18. Everton, koji je pao u zonu ispadanja, sa 19 bodova.

U prvoj utakmici 23. kola Everton i Tottenham Hotspur su na Goodison Parku igrali 2-2 (1-2). Gosti iz Londona dva su puta vodili, oba puta strijelac je bio Richarlison (4, 41), no domaći su uspjeli spasiti bod. Na 1-1 sredinom prvog dijela poravnao je Harrison (30), da bi na konačnih 2-2 poravnao Branthwaite (90+4) u samoj završnici dvoboja.

Ispustivši dva boda u sudačkoj nadoknadi Tottenham je propustio bodovno se izjednačiti s drugim Manchester Cityjem i trećim Arsenalom, ostao je četvrti sa 44 boda, dva manje od Cityja i Arsenala, a sedam manje od vodećeg Liverpoola.

Pobjede Bayerna i Bayera

Bayer Leverkusen i Bayern München pobijedili su u 20. kolu Bundeslige Darmstadt (2-0) i Borussiju Mönchengladbach (3-1), tjedan dana prije ključnog, međusobnog dvoboja u prvenstvu.

Bayer Leverkusen je i dalje neporaženi lider u Bundesligi, sa 16 pobjeda i 4 remija, te zadržava dva boda prednosti u odnosu na Bayern München. 

Igrači Xabija Alonsa dominirali su na travnjaku "fenjeraša" Darmstadta zahvaljujući dva gola Nigerijca Nathana Telle (33. i 52.). Josip Stanišić je igrao cijelu utakmicu za Apotekare, a kod domaćih su Josip Maglica i Bartol Franjić igrali po 81 minutu.

Bayern Thomasa Tuchela je imao više problema protiv neugodne Borussije (M). Gladbach je  poveo preko Nice Elvedija (35), ali je prije odmora izjednačio Aleksandar Pavlović (45). U drugom dijelu su za Bayern zabijali Harry Kane (70) i Matthijs De Ligt (86). Kane je zabio svoj 24. bundesligaški gol ove sezone, a tijekom sezone 2007./08. Luca Toni zabio je isto toliko golova, što je rekord bavarskog kluba za prvu sezonu pod bojama Bayerna.

Bochum i Augsburg su odigrali 1-1, a za goste je Kristijan Jakić igrao 81 minutu.

 
Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije