Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 30
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZNIMNO MALO GOLOVA

Nevjerojatan podatak koji posebno brine navijače Hajduka, zbog toga su i zviždali

Split: Hajduk i Rudeš na Poljudu igraju 14. kolo Prve HNL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
1/3
05.11.2023.
u 12:47

Hajduk ove sezone muku muči s postizanjem pogodaka. Preciznije, u dosadašnjih 13 odigranih susreta zabili su 15 pogodaka. Na toj ljestvici se ispred njih nalaze Osijek (29), Rijeka (24), Dinamo (23), Varaždin (16) i Lokomotiva (16)

Hrvatski prvoligaš i potencijalni pretendent za naslov prvaka Hajduk je u posljednjem kolu HNL-a s minimalnih 1:0 svladao posljednju momčad lige, Rudeš.

Iako je momčad Mislava Karoglana upisala sva tri boda, navijači Hajduka su s tribina nakon susreta izviždali igrače splitske momčadi zbog neuvjerljive izvedbe protiv 'fenjeraša' lige koji još uvijek nema pobjedu u prvenstvu.

Podsjetimo, Hajduk nakon pogotka Aleksandra Trajkovskog u 47. minuti više nije nešto ozbiljnije prijetio protiv Rudeša, a u posljednjim minutama susreta su se totalno povukli. U jednu ruku im je bodove spasio promašaj stopera Rudeša Matea Pavlovića, koji je u četvrtoj minuti sudačke nadoknade glavom promašio prazan gol.

Ove sezone statistike nam govore da je Hajduk znatno poboljšao svoju igru u obrani budući da su trenutno momčad s najmanje primljenih pogodaka u prvenstvu (8).

Međutim, navijače 'bijelih' jako brine učinak s druge strane terena. Hajduk ove sezone muku muči s postizanjem pogodaka. Preciznije, u dosadašnjih 13 odigranih susreta zabili su 15 pogodaka. Na toj ljestvici se ispred njih nalaze Osijek (29), Rijeka (24), Dinamo (23), Varaždin (16) i Lokomotiva (16).

Hajduk posebno teško zabija (ali i prima) golove na svojem terenu. Podatak koji malo i frapantno zvuči je da u svim utakmicama koje je Hajduk ove sezone odigrao na Poljudu, niti u jednoj nismo mogli svjedočiti pogotku u prvom poluvremenu. Dakle, u svakoj utakmici na najposjećenijem hrvatskom stadionu ove sezone je prvo poluvrijeme završilo s 0:0.

Iako bi se sve ovo moglo okarakterizirati određenom pragmatičnosti u trenerskom pristupu i postavljanju utakmice, navijači Hajduka ne žele samo upisivati pozitivne rezultate, već i gledati atraktivan nogomet pun golova, pogotovo protiv ekipa iz donjeg dijela ljestvice.

Komentara 2

Avatar mlijeko
mlijeko
13:28 05.11.2023.

Kada se igra protiv Hajduka onda se igra i protiv sudaca.

KU
kublajkhan
15:16 06.11.2023.

Fala Bogu da su doveli ovog turskog trenera, taj je prvo pojačanje za Dinamo ove godine

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije