Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IDU U POLUFINALE

Nevjerojatan podvig Ajaxa! Nakon Reala šokirali su i Juventus

Juventus - Ajax
Foto: Pixsell/Reuters
1/13
16.04.2019.
u 23:17

Nizozemski klub u polufinalu će igrati s boljim iz dvoboja između Tottenhama i Manchester Cityja.

Nogometaši Ajaxa plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su večeras u Torinu u uzvratnoj utakmici četvrtfinala svladali Juventus sa 2-1. Nakon što su eliminirali branitelja naslova Real Madrid, igrači Ajaxa izbacili su još jednog favorita, iako su u prvoj utakmici na domaćem terenu odigrali 1-1.

Juventus je poveo u 28. minuti. Miralem Pjanić je izveo korner, a Cristiano Ronaldo glavom pogađa za 1-0. I u prvoj utakmici, koja je završila 1-1, Ronaldo je zabio glavom, dok je u osmini finala od tri pogotka Atleticu dva postigao glavom.
 
No, Ajax je brzo stigao do poravnanja, u 34. minuti veznjak Donny van de Beek zabija za 1-1, a taj je rezultat ostao do kraja prvog poluvremena.

Ajax je u nastavku potpuno preuzeo kontrolu utakmice, a Juve je djelovao bespomoćno. U 52. minuti stopostotnu priliku imao je Hakim Ziyech, ali vratar Juvea Wojciech Szczesny odlično brani.

Donny van de Beek, koji je pogodio za 1-1, u 58. minuti sa ruba 16-erca cilja pod vratnicu, ali Szczesny opet spašava mrežu domaćina. U 63. minuti Tadić je poslao odličnu loptu u peterac za Ziyecha, ali Pjanić uklizavanjem izbacuje u korner.

I kad nisu uspjeli pogoditi iz izrađenih akcija, nogometaši Ajaxa su zabili iz prekida. U 67. minuti Lasse Schöne je izveo korner, a stoper Matthijs de Ligt glavom trese mrežu i odvodi nizozemski klub u polufinale gdje će igrati s boljim iz dvoboja između Tottenhama i Manchester Cityja.

Imali su igrači Ajaxa još nekoliko prigoda, ali su bili neprecizni ili su previše komplicirali u završnici. Hrvatski napadač Mario Mandžukić zbog ozljede nije igrao za Juventus.
 
JUVENTUS - AJAX 1-2
 
JUVENTUS: Szczesny, De Sciglio (Joao Cancelo 64), Bonucci, Rugani, Alex Sandro, Emre Can, Pjanić, Matuidi, Bernardeschi (Bentancur 80), Dybala (Moise Kean 46), Ronaldo.
 
AJAX: Onana, Veltman, De Ligt, Blind, Mazraoui (Sinkgraven 11, Magallan 82), Van de Beek, Schöne, De Jong, Ziyech (Huntelaar 88), Tadić, Neres

STRIJELCI: 1-0 Cristiano Ronaldo (28), 1-1 Donny van de Beek (34), 1-2 Matthijs de Ligt (67).
 
SUDAC: Clement Turpin (FRA)
 
STADION: Allianz
 
GLEDATELJA: 41.000

>> Pogledajte vrijednost hrvatskih reprezentativaca

Ključne riječi

Komentara 7

DE
derin
23:31 16.04.2019.

Ljudi igraju najljepsi nogomet na planeti trenutno, milina ih gledati, mislim da cijela europa navija za njih. A prije dva mjeseca feyenord ih dobio 6:2, to je bila jedna od najljepsih utakmica u zadnjih deset godina. A juve nek igra s dva defenzivna vezna.

WE
weAreCro
23:25 16.04.2019.

Svaka cast Ajaxu, nek su izbacili te zabare placljive odvratne. Dobra su ekipa, dobro igraju i mogu bez problema igrati s bilo kim u finalu.

BU
Bubalamala
07:19 17.04.2019.

A jesu ih nadigrali pred njihovom publikom, jos su i dobro prosli !

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije