Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Veslačke turbo blizanke

Nenadmašne sestre! Nakon svjetskog, Ivana i Josipa Jurković osvojile i europsko zlato

Zagreb: Sestre Jurković osvojile zlato na Svjetskom veslačkom kupu na Jarunu
Matija Habljak/PIXSELL
05.09.2021.
u 16:12

Svjetske mlađeseniorske prvakinje Jurkovićke su postale u srpnju u češkim Račicama, a europsko zlato osvojile su u poljskim Kruszwicama

Ivana i Josipa Jurković, korčulanske blizanke sa zagrebačkom adresom, osvojile su i drugo ovoljetno zlato. Nakon što su u srpnju u češkim Račicama postale mlađeseniorskim svjetskim prvakinjama, 21-godišnje članice VK Trešnjevka u poljskim Kruszwicama opravdale su status favoritkinja i osvojile europsko zlato u istoj uzrasnoj kategoriji (U-23) i istoj disciplini (dvojac bez kormilara).

U finalnoj utrci Ivana i Josipa bile su za sekundu i pol brže od Rumunjki Andriane Ailincai i Alina-Marie Baletchi, inače braniteljica naslova osvojenog godinu prije i djevojaka koje su od njih bile brže u kvalifikacijskoj utrci. I one su im, zapravo, bile i jedine prave konkurentice jer su trećeplasirane Ukrajinke zaostale za skoro 16 sekundi.

Tako se nastavila sjajna priča koju pričaju ove sjajne cure zajedno sa svojim trenerom Aleksandrom Vukojičićem. A nakon što se cure nisu uspjele plasirati na ovogodišnje Olimpijske igre, njihov je cilj izboriti vizu za nastup na Igrama u Parizu i tamo već jurišati i na medalju. Poznavajući s kojom upornošću treniraju negdašnje svjetske juniorske prvakinje iz četverca bez kormilara (2017.), nije teško povjerovati u ostvarivost ove priče. Uostalom, evo što nam je o njima rekao predsjednik Hrvatskog veslačkog saveza Branimir Bašić:

- Cure su finale vozile iskusno i odmjereno, u maniri svjetske elite. Bude li zdravlja još ćemo puno godina s veseljem pratiti njihove rezultate.

Nešto takovoga očekuje se i od osječkih blizanaca Lončarić, Patrika i Antona. I oni su bili najavljeni kao jedni od favorita za medalju na ovom Prvenstvu no morali su odustati zbog bolesti točnije Patrikove upale grla. Šteta, jer vjerojatno bismo sada govorili i o drugoj hrvatskoj medalji jer i to su hvale vrijedni veslači od kojih braća Sinković priželjkuju da im se što više približe kako bi formirali zajednički četverac.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije