Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 103
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ususret velikom obračunu

Nenad Bjelica uz suze je otišao iz Maksimira, a njegove riječi nisu dobro sjele čelnicima Dinama

Nenad Bjelica
Foto: Marko Prpić/Pixsell
1/3
08.05.2022.
u 15:15

Pojavila se i priča po kojoj bi se Nenad Bjelica uskoro mogao vratiti i na klupu Dinama iako je rastanak s plavima bio vrlo težak

Nenad Bjelica vraća se u Maksimir, u nedjelju će ponovno kročiti na stadion na kojem je ostvario sjajne rezultate s Dinamom, ali je iz tog istog Dinama naprasno otišao kad je krenula korona kriza, kad se tražilo smanjenje plaća, kad mu se htjelo maknuti stručni stožer.

Bio je to zapravo smišljeni način da Bjelica ode iz Dinama. I otišao je, uz suze. Sad se ponovno vraća kao trener Osijeka. Iako je bilo nagađanja da bi se uskoro mogao vratiti u Dinamo i kao njegov trener, zasad to ostaje u sferi nagađanja. Nije nemoguće, jer u nogometnu je doista svašta moguće, no razlaz s plavima bio je bolan i za njega. Potom, neke njegove riječi nisu dobro sjele čelnicima plavih i teško da bi se sada tako brzo ponovno 'našli'.

Bjelica je takve priče dijelom i sam zakuhao u samom finišu sezone kad je rasplet neizvjesniji nego godinama prije, kritizirao je rad uprave svog kluba. Kako je poslije toga glavni gazda stao uz upravu, jasno je da Bjelici sad nije lako raditi. No, možda je to samo bio način da, kako bi Ćiro rekao, galvanizira svoju momčad pred derbi u Maksimiru, možda i da joj pokaže da je uz nju s obzirom na to da su igračima kasnile plaće, po prvi put otkako su Mađari gazde kluba.

Zasad Bjelica u Dinamo stiže kao trener Osijeka s namjerom da pobjedom napravi korak prema naslovu prvaka iako u ovom trenutku nije više u dobroj poziciji i ne ovisi samo o sebi kao donedavno. Jedini klub koji ovisi sam o sebi u toj borbi za naslov prvaka je Dinamo.

U ovoj sezoni Dinamo i Osijek igrali su triput, prvo je u Gradskom vrtu slavio maksimirski klub s 2:0, potom je u Maksimiru bilo 0:0, da bi u njihovom trećem srazu Osijek slavio s 1:0. Bjelica je s Osijekom protiv Dinama igrao šest puta ima po dvije pobjede, dva poraza i dva remija. U Maksimiru nije slavio, dvaput je bilo 1:1, a u jedinom porazu u Zagrebu bilo je 1:0 za plave.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će zagrebačka publika dočekati svog bivšeg trenera, je li mu i ona zamjerila neke teže riječi na račun plavih nakon preuzimanja Osijeka ili će ga pozdraviti i tako mu reći da je dobro došao odluči li se za povratak u plavo. No, sve će to biti puno manje važno kad sudac Igor Pajač u nedjelju u 20 sati označi početak tog možda i odlučujućeg derbija.

Ključne riječi

Komentara 8

DM
drago.miota
15:37 08.05.2022.

ovo nije napisano pred tekmu radi povratka nego radi uznemiravanja Dinama 2 sata do tekme u tu svrhu je to u suzama!!!!!!

BE
Berlioz
10:02 09.05.2022.

Nepošteno je napisati da su željeli otjerati Bjelicu, njemu je presudio isključivo njegov veliki ego i karakter. Nakon izvrsnih rezultata mislio je da je nezamjenjiv i nije shvatio što pandemija može donijeti pa je na zahtjev za smanjenjem plaće ne samo rezolutno odbio nego je odgovorio preko odvjetnika i to prijetnjom. Nakon toga za njega više nije moglo biti mjesta u Dinamu. Kasnije su i drugi klubovi širom Europe krenuli u smanjivanje plaća ali tada je za Bjelicu već bilo kasno.

KP
Karlovacko pivo
15:59 08.05.2022.

Nadam se da Osijek neće pomoći Hajduku kao Škoro Milanoviću

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije