Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Milan Badelj

Nema smisla budu li se navijači bojali za život

27.05.2016., Gradski stadion, Koprivnica - Prijateljska nogometna utakmica u skopu priprema za Euro 2016, Hrvatska - Moldavija. Milan Badelj. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/7
01.06.2016.
u 19:06

Kad me Prosinečki hvali... e, to je velika stvar – Milan Badelj

Zagrebačko “kaj” na rovinjskom Trgu na lokvi, dva dečka iz Gajnica (Milan Badelj i Domagoj Antolić), s rukama u džepovima, šetala su predvečer gradom i šalila se. Prošli bi cimeri iz hotela “Lone” pod turiste, ali nisu bili u “civilu” nego u HNS-ovim majicama. Ipak su poslovnjaci, tu su zbog – dobrog posla u Francuskoj.

– Šećemo, to je naš način opuštanja. Preko dana nemamo vremena, a ovako, poslije večere, uhvatimo malo vremena. Između treninga, u pravilu, spavamo ili idemo k “fiziću”, a to je vrijeme za odmoriti glavu. Neki vole kartati, a mi volimo proći malo okolo – priča stariji cimer Milan Badelj.

Tema za lungomare uvijek imaju, od NK Ponikvi nadalje... Važnija je bila tema tko će putovati u Francusku a tko ne. Sjeća se Milan Badelj i trenutaka kada se on motao oko crte koja dijeli prekobrojne od putnika. Bilo je to stresno.

Znam kako je biti na rubu

– I ja sam bio u takvim situacijama, na rubu, znam koliko je to teško. Prije četiri godine uoči Eura te prije dvije godine uoči SP-a. I kod Slavena Bilića i kod Nike Kovača, ali sam ipak upao u taj vlak. Doživljavao sam tada svaki trening kao utakmicu, čim bih pogriješio, pomislio bih – pa neće valjda ova mala greška biti odlučujuća za moju budućnost.

Za veznjaka Fiorentine, eto, situacija se promijenila. I najveći autoritet na njegovoj poziciji, veliki Žuti, tvrdi da on mora igrati.

– Kad me Prosinečki hvali... e, to je velika stvar. Prošao sam svašta u karijeri, bilo je padova, a sad sam došao do toga da me cijene u vlastitoj državi, što nije čest slučaj.

Koja je Badeljova lipanjska sudbina? Sudeći prema viđenom, izbornik traži “travnatog cimera” Luki Modriću, na poziciji lijevog defenzivnog veznog. Jedna opcija je upravo Badelj, a druga Marcelo Brozović.

– Vidjeli ste tu mene? Modrić bi igrao u bilo kojoj reprezentaciji svijeta, a jasno je da mu treba netko tko će mu pomoći. A tko će to biti, hoće li ga netko rasteretiti ili će igrati s nekim tko će mu pomoći graditi napadačke akcije, o tome odlučuje šef. Uostalom, to ovisi i o protivniku – kaže zagrebački majstor defenzive.

U tom njegovu odgovoru i leži ključ, protiv Turske ili Češke mogao bi igrati Broz, a protiv Španjolske – Badelj.

Kad smo već kod cimera, s turskom zvijezdom Hakanom Çalhanoğluom dijelio je dugo sobu, dečki su u HSV–u čak zajedno trenirali i boks...

Prva je najbitnija

– Majstor je slobodnjaka. No imam za starog prijatelja iznenađenje.

Koliko je ta prva utakmica, protiv Turske, važna?

– To je naša najbitnija utakmica na Euru.

Ostanimo kod Pariza, kako gledate na prijetnje terorista? Bombe su, nažalost, već eksplodirale kraj stadiona u francuskoj prijestolnici.

– Nemoguće je o tome ne razmišljati. Da, postoji opasnost. Malo je reći da nam je žao, to je i tužno i ružno. Vjerujem, duboko se nadam, da neće biti apsolutno ništa. Navijači bi trebali uživati, a ne strahovati.

Došlo je do toga da treba biti hrabar da bi se otišlo na utakmicu, sjelo na tribinu...

– Nažalost, da.

Postoji i drugi problem, HNS-u stalno pristižu kazne. Primijetite li vi, igrači, za vrijeme igre događaje na tribinama, skandiranje?

– Da, čujemo. Nadamo se da će tome doći kraj. Ne može se sve kontrolirati, ali ipak postoji nada da će prevladati zdrav razum. 

>>U Beogradu časte goste za svaki gol koji prime Hrvati i Albanci!

Komentara 8

Avatar Ironman0105
Ironman0105
23:51 01.06.2016.

normalno da je ljude strah ici na utakmice jer muslimani ce sigurno napasti. Nadam se da ce odgovor na to biti konacno rjesenje muslimanskog pitanja.

Avatar KiM
KiM
22:09 01.06.2016.

Kad samo pomislim koje ce " navijace " aljbanci privuci na ep drago mije da Srbi nece ni blizu biti...

LA
Latin
13:12 02.06.2016.

Sljedece kvali za ep igraju Srbija i Kosovo u Kosovskom Paracinu pa ko bude bolji ili ko preživi moze gledati kako Hrvati igraju nogomet.Srbi ce se kvalificirati za traktorijadu to njima dobro ide hahaha

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije