Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 52
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POKLEPOVIĆ ZA VL

Nema pomoći, igra Reala je pročitana

\'Split.29.09.2010. Trener Hajduka Stanko Poklepovic odrzao je  u Poljudu press konferenciju uoci utamice protiv Anderlechta. Photo: Ivo Cagalj/PIXSELL\'
Ivo Cagalj/PIXSELL
Autor
Stanko Poklepović
30.04.2013.
u 13:00

S Hajdukom sam protiv Dinama (B) nadoknadio 1:3, iznenadili smo ga...

Dva su to različita nogometna stila igre. Njemački način puno je primjereniji nego španjolski.

Realov nogomet u ovom trenutku nije učinkovit, nemaju onu grupnu transformaciju. Njihova igra u ovom je trenutku pročitana. Ne vjerujem ni da u uzvratnoj utakmici Jose Mourinho može napraviti nekakvu alkemiju. U prvoj utakmici Real, za razliku od Borussije, nije imao kvalitetnu i brzu transformaciju.

U njihovoj igri nema ritma i nisu u stanju često ponavljati. Posjedovanje lopte nije pravo mjerilo, važnije je puno koliko puta oduzmete loptu i koliko puta akciju završite udarcem prema golu. Nijemci su u ovom trenutku puno bliži najsuvremenijem načinu igre. Njihov ritam i transformacija su brži.

Real u uzvratu nema nikakve šanse jer sporo otvara i zatvara igru. Rekao bih da je njegov najveći problem što najčešće odgađa igru. Možda je konkretniji primjer za to Barcelonina igra.

Ali u ovom slučaju na jednu vagu možemo staviti njemački i španjolski nogomet. Španjolce sigurno neće trebati posebno motivirati. Momčad će odraditi tu utakmicu, no ne vjerujem u velike obrate.

Svojedobno sam s Hajdukom imao priliku igrati utakmicu u kojoj smo nadoknadili zaostatak iz prve utakmice. Bilo je to protiv Dinama iz Bukurešta. U Rumunjskoj smo izgubili 1:3, a u Splitu je bilo 3:0. Za takav preokret morate poznavati protivnika do najsitnijeg detalja.

Morate blokirati njegove najopasnije igrače i ugušiti svaki pokušaj, iznenaditi ga i napasti gdje je najslabiji. No, za takvo što morate raditi u vrhunskom sustavu. To kod nas nije slučaj, naravno kada govorim o vrhunskom sustavu treninga i selekcije igrača pritom mislim na zapadne standarde.

>> Mourinho: Ja sam kriv ako Real ne prođe u finale

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije