Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ KOMENTARA

Nelogičan potez: Klub počastio Slavka Golužu za rođendan – raskidom ugovora

Slavko Goluža
VL
18.09.2023.
u 07:00

Nije se prvi put u povijesti kluba dogodilo da je ovako rano dao otkaz treneru. Jedne godine Nenad Kljaić dobio je otkaz a da sezona još nije bila ni počela

Kao grom iz vedra neba odjeknula je informacija iz RK Zagreb da su se sporazumno razišli s trenerom Slavkom Golužom. Trener i klub razišli su se nakon samo dvije službene utakmice u domaćem prvenstvu (op. p. Zagreb je u obje pobijedio) i jedne u Ligi prvaka, u kojoj je momčad pobijeđena na domaćem parketu od njemačkog Kiela.

Nakon tog poraza od "zebri" ništa nije dalo naslutiti da bi se Goluža i klub mogli razići. Štoviše, trener je uredno vodio prvenstveni susret protiv Sesveta. No nakon utakmice uručili su mu sporazumi raskid.

– Nemam komentara – u svom će stilu reći Goluža.

Dobro, možete li barem reći jeste li znali za raskid prije utakmice?

– Rekao sam, bez komentara – nije se dao Goluža, koji je jučer proslavio 52. rođendan.

Eto, klub ga je baš lijepo počastio...

Nije se prvi put u povijesti kluba dogodilo da je ovako rano dao otkaz treneru. Jedne godine Nenad Kljaić dobio je otkaz a da sezona još nije bila ni počela. Kao razlog naveli su mu neplanirane poraze u prijateljskim utakmicama, na pripremama za sezonu. Kod Goluže je vjerojatno prevagnuo način na koji je izgubio utakmicu protiv Kiela. Ne vidim nijedan drugi problem koji je mogao nastati na početku sezone.

Doduše, čudno je što s raskidom nisu pričekali barem još jedno ili dva kola u Ligi prvaka. Opet, za Golužu je dobro da se ovako završilo jer bi vjerojatno pretrpio visok poraz u gostima kod PSG-a, a onda i od norveškog Kolstada kod kuće. Sad će se s tim kušnjama morati prvo susresti Andrija Nikolić, koji je bio pomoćni trener Goluži. Njemu je uvaljen vrući krumpir uoči gostovanja kod Parižana. Svi dobro znamo kako će ta utakmica završiti... Pitanje je samo hoće li biti puno ili malo iznad deset razlike.

Iz današnje perspektive čudi nas što je Goluža na kraju prošle sezone ostao na klupi jer problemi s početka ove sezone pojavili su se još tada. Bilo je očigledno da je Goluža bio "izgubljen u prijevodu" s nekim starijim igračima. Njegov način vođenja utakmice bitno se razlikuje od ideje koju su imali čelnici kluba.

Čudno je kako je Goluža pristao na novi ugovor kada je znao da će ga skupo koštati najmanji pogrešan korak. Na kraju krajeva, treba podvući crtu i reći da će s ovakvim rosterom Zagreb teško do bodova u Ligi prvaka. A roster je takav jer je budžet kluba tanak. Čak neki ženski klubovi u Europi imaju dva ili tri puta veće budžete, a kamoli kada je riječ o muškim klubovima. Od Zagreba među svih 16 klubova ove sezone u Ligi prvaka manji budžet ima samo Pelister.

Andrija Nikolić samo je privremeno rješenje. Tko će biti nov trener? Izbor je jako sužen. Od vrhunskih trenera slobodan je tek Boris Dvoršek. Možda će u klubu angažirati nekog trenera koji već ima klub. Ako je Dinamo mogao Rijeci uzeti Jakirovića, tako Zagreb može uzeti Sesvetama Ivandiju il Podravci Obrvana. Ili možda Šoštarića Lokomotivi... Premda svi prizivaju duh Veselina Vujovića, koji jedni može napraviti "nered" u svlačionici.

Komentara 3

K3
Krešimir_3007
09:27 18.09.2023.

Repka je najljepše i najbolje igrala kad ju je vodio Goluža.

KU
Kujttim
08:34 18.09.2023.

Veselin Vujović je dobro rješenje. Uzeti njega do Nove godine, a poslije po četvrti puta dati priliku Obrvanu.

SG
Saul Goodman
07:16 18.09.2023.

Nisam znao da taj klub uopće više postoji

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije