Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 113
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IGRA ZA DVIJE MOMČADI

Nekadašnji vratar Dinama uživa na Kutiji šibica: Moram se brijati svaki dan i bojiti sijedu kosu

28.12.2021.
u 14:33

Mario Jozić u 49. godini brani sjajno na malonogometnom turniru Kutija šibica. S veteranima Senjak hoteli Matan plasirao se u finale, a isto će pokušati danas i sa seniorskom momčadi Juicy Maraska. U svojim vitrinama ima osvojene tri seniorske i dvije veteranske Kutije

Mario Jozić, bivši nogometni vratar, uživa ovih dana na malonogometnom turniru Kutija šibica. Braneći za veterane Senjak hoteli Matan, došao je do finala gdje će u srijedu protiv Promotionplay-Dmograda pokušati treći put osvojiti prvo mjesto na ovom kultnom turniru. Naravno, u konkurenciji veterana. Prvu veteransku Kutiju osvojio je 2011. s ekipom Intersport&MNK Borna Raček, a drugu 2017. s ekipom Matan Nekretnine Senjak. U dosadašnjem dijelu veteranskog turnira primio je samo jedan pogodak u četiri utakmice i to od momčadi Toni i Gogo u četvrtfinalu.

Protiv bivših suigrača

Puno uspješniji bio je na seniorskoj Kutiji gdje ima tri prva i jedno treće mjesto. Osvajao je Kutiju s ekipama Moby Dick Segafredo (braća Ferenčina, Prosinečki, Brnas, Pavlek, Adamić, Marić, Peternac) 1998. godine, Nacional (braća Morina, Capar, Kovač) 2007. godine, te s ekipom Mal-Gal Građevinarstvo (braća Morina, Capar, Mostarlić) 2013. godine. Bio je treći 2002. godine s ekipom West is the best. Sva tri puta kada je osvajao seniorsku Kutiju dobio je nagradu za najboljeg vratara turnira.

Karijeru vratara počeo je u Marsoniji, a 2002. godine dolazi u zagrebački Dinamo. Mediji su ga proglasili za najvećeg krivca za ispadanje Dinama u trećem pretkolu Lige prvaka u sezoni 2003./2004. kada je u dvije utakmice bio bolji Dinamo iz Kijeva (1:3, 0:2). Zanimljivo je da je su tada u Dinamu igrali igrači protiv kojih će Jozić braniti u veteranskom dijelu Kutije šibice – Mikić, Tomić i Štrok, a zajedno s Jozićem u ekipi Senjak hoteli Matan igra Jerko Leko koji je tada igrao za kijevski Dinamo. Od 2005. godine radi u Dinamovoj nogometnoj školi, a dolaskom Branka Ivankovića kao trenera Dinama godinu dana poslije postaje trener vratara prve momčadi. Povremeno je znao braniti za Lokomotivu, a u sezoni 2008./2009. bio je treći vratar u Dinamu, uz Butinu i Kelavu.

Jedan od velikih prijatelja Marija Jozića iz tog vremena bio je Romeo Jozak.

– Jozak je bio zanimljiv vezni igrač, onako kreativni prednji vezni. Bio je igrač solidne tehnike, vrlo dobar u duelu, ali mu je nedostajalo brzine. Mi smo tada u Španskom imali stvarno dobru momčad, a on je, čini mi se, k nama stigao iz Vrbovca. Špansko je te sezone osvojilo i Kup ZNS-a, ali nisam siguran je li Jozak još tada bio s nama. Zajedno smo studirali i na Kineziološkom fakultetu. Kako smo sličnih prezimena, bili smo u istoj grupi na fakultetu. Kakvi smo bili? Haha, recimo da sam ja bio jak i neozbiljan, a on pametan i uporan. Jozak je bio drugačiji, posve predan fakultetu. Kod njega se osjetilo da je zbog toga i stigao u Zagreb, nogomet je igrao usput iz gušta – rekao je Jozić.

Vratimo se u sadašnjost, u jednom danu branili ste na Kutiji dvije utakmice, ali u 80 minuta niste primili pogodak?

– Tako je ispalo. Mogu samo reći da me ne budite jer trenutačno sanjam možda najbolje snove svoje vratarske karijere. Meni su veterani prirodnije okruženje. To što branim za seniore Juicy Maraska velika mi je čast. Tražili su me da im pomogne u prva dva kola, a ispalo je da sam ostao do kraja. Za njih je trebao braniti Miodrag Aksentijević, trenutačno najbolji futsal vratar na Balkanu. Ne znam što se dogodilo da nije došao. Što se tiče ekipe, to su sve mladi dečki, pa da i ja izgledam mlađahno uz njih, moram se svaki dan brijati, moram svaki dan bojiti sijedu kosu – istaknuo je Jozić.

Dva finala? O tom potom

Je li teško držati koncentraciju na dvije utakmice?

– Ovo mi je treći ili četvrti put da branim dvije utakmice u jednom danu. Kada igram s kvalitetnim igračima, onda je to sve puno, puno lakše.

A što ako i Juicy uđe u finale, morat ćete još jednom braniti dvaput u jednom danu?

– O tom potom – zaključio je Jozić.

Današnji program – žene – susret za treće mjesto: ŽNK Dinamo – ŽNMK Dinamo (15 sati); veterani – za treće mjesto: Podstrana – Skripta (16); revijalna utakmica “Dva kapetana”, koja je posvećena dvojici sportskih velikana – Cici Kranjčaru te Dušku Popovskom (17). Za ekipu Cice igrat će Mlinarić, Deverić, Bračun, Niko Kranjčar, Munjaković, a za tim Popovski – Švigir, Sudy, Pavlic, Palić, Grdović, Gričar, Čivrag... Glavni turnir, polufinale: Keraterm Centroplinomont – Poliklinika Milojević (17.30), Krešimir Keta Bandić – Juicy Maraska (18.30).

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije