Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 48
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Wall mijenja klub

U dvije sezone zaradio preko 84 milijuna dolara, a da nije zaigrao ni minute

Toronto: Zaposlenici Best Buy Bay & Dundas kupce na Black Friday do?ekali pljeskom i osmjehom
CHRIS YOUNG/PRESS ASSOCIATION
28.06.2022.
u 19:28

Kada su mu se zaredale ozljede, Wizardsi su ga odlučili poslati u Houston. Međutim, Wall je za Rocketse igrao minimalno i puno više je bio teret klupske blagajne, nego pomoć ekipi na parketu.

Košarkaš Houston Rocketsa i prvi odabir NBA drafta 2010. godine John Wall (31) sporazumno je s klubom dogovrio raskid ugovora. Talentirani 'playmaker' svoje je najbolje košarkaške dane imao u Washingtonu kao član Wizardsa. Oni su ga uzeli na draftu kao prvi izbor, a u glavnom gradu je proveo deset godina. 

Kada su mu se zaredale ozljede, Wizardsi su ga odlučili poslati u Houston u razmjeni u koju je bio uključen još jedan talentirani razigravač Russell Westbrook. Međutim, Wall je za Rocketse igrao minimalno i puno više je bio teret klupske blagajne, nego pomoć ekipi na parketu.

Prema ugovoru potpisanom na četiri godine (2019. - 2022.), Wall godišnje zarađuje 42 milijuna američkih dolara. Nakon što mu Rocketsi u idućih nekoliko dana isplate i posljednju godišnju plaću, moći će reći da je zaradio preko 170 milijuna dolara unutar četiri sezone. U protekle tri sezone pod ovim ugovorom Wall je odigrao samo jednu, ili bolje rečeno pola jedne sezone jer je u njoj skupio 40 utakmica. 

U nadi da će mu nadolazeća sezona biti uspješnija, Wall je s Rocketsima dogovorio otkup ugovora, a novi poslodavac trebali bi mu biti Los Angeles Clippersi - prenosi novinar ESPN-a i stručnjak za NBA ligu Adrian Wojnarowski. Tako bi uskoro trebao postati suigrač hrvatskog reprezentativca Ivice Zubca, što će svakako ići na ruku našem centru koji vrlo dobro igra "pick and roll" igru. U tim akcijama Zubac bi naravno popunio mjesto igrača koji pravi blok, dok bi Wall svojom brzinom i agilnošću napadao obruč ili upošljavao hrvatskog centra.

U četvrtak službeno počinje prijelazni rok u NBA ligi. 

Podsjetimo, Clippersi u svojoj momčadi već sada imaju dvije velike zvijezde Kawhija Leonarda i Paula Georgea. A kada im se pridoda peterostruki sudionik "NBA All-Star" utakmice John Wall, mogu se smatrati kandidatima za sam vrh Zapadne konferencije. 

Komentara 1

AU
austrougarskigeneral
09:35 29.06.2022.

Clippersima treba irving

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije