Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Davor Šuker

Neka Šimić i dečki rade, ali ne odmah u Dinamu, imaju Lučko, Dragovoljac...

Davor Šuker
Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
1/2
09.04.2014.
u 21:28

– Pregovarao sam s Juricom Jerkovićem. Da je Hajduk tada dao prvu kaparu, sigurno bih potpisao. Tri puta smo se sastali, ali ništa. Iz Mainza je stigao jedan moj prijatelj, pitao koliko tražim. U sobi 906 hotela Intercontinental napravili smo dogovor za Dinamo

Davor Šuker, stari i budući predsjednik Hrvatskog nogometnog saveza, gostovao je u talk showu “Istinom do gola”. Govorio je o svom reizboru, ali i o planovima, SP-u u Brazilu, kandidaturi za Euro 2020. godine...

Dinamo nema novca za LP

– Na skupštini ću predočiti projekt regionalnih razvojnih kampova. Ima u Hrvatskoj iznimno talentirane djece. Želimo sve pokriti, da nam se ne dogodi da nam netko kaže da je izašao neki novi igrač, a mi ne znamo za to – rekao je Šuker.

Osvrnuo se i na Dinamovu dominaciju u Hrvatskoj.

– Dinamo najviše ulaže, to je dovoljno za hrvatsku ligu, premalo za Ligu prvaka. Dinamo ulaže 20 milijuna eura, za Ligu prvaka treba uložiti 125 milijuna eura da bi bio konkurentan.

U Dinamu se ovih dana događa svašta. Dario Šimić, Igor Bišćan, Tomo Šokota i Silvio Marić traže izbore.

– Podržavam da uđu u nogomet, neka rade, vrata su im otvorena. Evo, imaju Zagreb... Ali, zašto Dinamo u kojem je najviše novca, zašto ne Lučko, Hrvatski dragovoljac...? Jedan član, jedan glas, neka je to u Hajduku odlično, ali ne mora značiti da će biti dobro negdje drugdje. Ako je u ovom trenutku dobro, zašto netko kaže “‘ajmo to maknuti i idemo ispočetka”? – kazao je Šuker.

Navodno tu inicijativu podržava Zvonimir Boban. Kakav je odnos nekadašnjih suigrača?

– Odličan je, nedavno je bio kod nas u Savezu. Boban ima prekrasan ugovor u Italiji, ima renome. Vrijednost njegova glasa je respektabilna – rekao je Šuker.

A odnos s Igorom Štimcem kojega je smijenio s mjesta izbornika?

– Rezultat je taj koji drži trenera. Stavili smo ga da bude vođa, ne može se dogoditi da se dva igrača na utakmici hvataju za vrat. Evo, Škotska želi Hrvatsku za svog protivnika, dobro im ide s nama – kazao je Šuker.

Najavio je da će Štimac dobiti svoj dio nagrade za plasman na Svjetsko prvenstvo. Sada je tu Niko Kovač. Što predsjednik očekuje od nastupa u Brazilu?

– Nema tereta, igramo prekrasnu utakmicu s Brazilom, to je za hrvatsku državu. A protiv Meksika i Kameruna molim te, gospodine Mandžukiću, zabij dva gola kao što radiš u Bayernu, gospodine Modriću jedan, gospodine Srna jedan. Brazil je favorit za titulu svjetskog prvaka. Mi protiv Kameruna i Meksika igramo finale – zaključio je Šuker.

Milanović ima papirologiju

Puno je otrovnih strelica na relaciji Hajduk – HNS. U Poljudu stalno predbacuju kako reprezentacija ne dolazi u Split.

– Možemo dati Splitu svih pet utakmica u idućim kvalifikacijama, ali neće se dogoditi da se odredi grad domaćin, pa da onda razgovaramo o uvjetima. Mi smo gosti na svakom stadionu, nemamo svoj nacionalni stadion. Kamo god dođemo, moramo platiti, ne žalimo se na to, ali želimo čiste odnose – kaže Šuker.

A domaćinstvo Europskog prvenstva 2020. godine?

– Premijer Milanović ima kompletnu papirologiju, država je ta koja mora dati garancije. Nema tu Davora Šukera ili HNS–a, država mora odlučiti želi li ući u organizaciju Eura 2020. godine. To je potencijal za Hrvatsku. Ne zanima Uefu mišljenje Davora Šukera, Ive Baldasara ili Željka Jovanovića, već mišljenje države. Papirologiju smo isti dan poslali Zagrebu i Splitu, mene ne zanima politički ping-pong.

Splitski gradonačelnik Ivo Baldasar pisao je Platiniju, žalio se na HNS. Nedavno je dobio i odgovor u kojem mu je Platini napisao da bi miješanje Uefe kršilo neovisnost HNS-a. Naravno, Baldasar šuti o tome.

– Neću ništa komentirati, ne trebam.

Zanimljivo, malo je nedostajalo da Šuker postane igrač Hajduka.

– Pregovarao sam s Juricom Jerkovićem. Da je Hajduk tada dao prvu kaparu, sigurno bih potpisao. Tri puta smo se sastali, ali ništa. Iz Mainza je stigao jedan moj prijatelj, pitao koliko tražim. U sobi 906 hotela Intercontinental napravili smo dogovor za Dinamo. U to vrijeme, ako ti netko da 50 tisuća maraka, a dolaziš iz radničke obitelji... Da mi je Hajduk tada davao duplo, nakon toga ne bih prekršio riječ – prisjetio se Šuker.

>>Šukeru maksimalna potpora, podržale ga sve županije

>>Za naš Dinamo: Iza nas ne stoje ni SDP, ni Boban nego navijači

Komentara 40

Avatar comandante
comandante
22:44 09.04.2014.

šuker kao šuker - šokantno umno ograničen....

DA
danijel00
22:44 09.04.2014.

pa oni uopce ne zele u Dinamo nego zele izbore....ali nista cudno da to neki ne shvacaju, ipak je vecina Mamicevaca neobrazovana

MO
mojazemlja
21:33 09.04.2014.

Ma bravo slugo! Oni u Lučko,a ti odmah na vrh!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije